Tapoja korkki leikata


Tapoja korkki leikata

Tapoja korkki leikata. Lattia lautoja laskettaessa tai korkkia kiinnitettäessä seinäverhouksiksi leikkaaminen kokoon on yleensä väistämätöntä. Koska korkkipaneeleilla on tietty koko, aivan kuten seinät tai lattiat. Voi olla, että korkkipaneeleja on leikattava hieman toiselta puolelta, jotta pinta voidaan peittää kokonaan eikä reunoja jää jäljelle.

Ennen leikkaamisen aloittamista tarvitset oikeat työkalut. Sopivia leikkaustarvikkeita tulee harkita. Se, mitä veistä tai sahaa voit käyttää tässä, riippuu myös vastaavien korkkilevyjen paksuudesta.

Siksi suositellaan seuraavia leikkaustyökaluja: veistosveitsi tai terävä tapetinleikkuri, jotka sopivat ohuille korkkilevyille.


Tapoja korkki leikata

Tapoja korkki leikata. Tätä varten sinun on kuitenkin leikattava useita kertoja, vain kevyt veitsen painaminen on tärkeää, mikä antaa sinulle puhtaan leikkausreunan, jotta korkkilevy ei rikkoudu reunasta.

Paksummasta korkista voit käyttää palapeliä tai ohuita puisia sahanteriä. Korkattaessa saha hitaasti ja ilman painetta

Ennen kuin teet tämän, sinun on kiinnitettävä korkkilevy kahden ruuvipuristimen väliin ja merkittävä liitäntä liuskalla, jotta leikattu reuna on tarkka.

Käsisaha soveltuu toisaalta keskipaksuisille paneeleille. Tässäkin tapauksessa sinun täytyy puristaa levy ja sahata se hitaasti.


Mitä tulee kehittyneempiin korkkiprosesseihin, joita käytetään todennäköisemmin korkkitarvikkeiden valmistukseen kaupallisiin tarkoituksiin, on mainittava kaksi: laserleikkaus ja CNC -leikkaus. Ensimmäinen näkyy alla olevassa videossa. Sitä käytetään pääasiassa korkkialuslasien valmistuksessa

Toisaalta CNC -leikkaus on myös yhtä tarkka, ja sitä käytetään suurempien korkkien kanssa, ja tämä video voidaan katsoa:


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä