Korkki rulla

Korkkirulle ovat ihanteellinen materiaali tietokaappeihin ja -tauluihin, mukaan lukien tärkeän tiedon kiinnittämiseen. Korkkirullien valmistuksessa käytetyn korkkirullan paksuuden tulisi olla 5–10 mm. Tämä johtuu vakiona olevan nastan pituudesta. Tällaiset korkkilaudat ovat erittäin kestäviä ja kestävät useita vuosia. Valssattu korkki on myös loistava paneelien vaimentava tai eristävä pohjamaalaus ja seinien koriste-elementti, joka auttaa äänieristetyssä ja eristämään tilaa. Tutustu laajaan korkkirullatarjoukseen.


Näytetään kaikki 23 tulosta

Korkkitelojen käyttö

Yleisin korkkitelan käyttötarkoitus on lämpö- ja äänieristys. Korkkirulla voi olla hyvä valinta vaativalle asiakkaalle, koska se on tiheämpi kuin pienempi tiheys korkkialustan muodossa. Tällaista roolia voidaan käyttää esimerkiksi kelluvan lattian alla.

Tässä tapauksessa se vaimentaa selvästi tärinää, vähentää askelten ääniä, putoavia esineitä ja tavallisia kotitalouksien keskustelujen ääniä. Lisäksi se on korvaamaton materiaali pinnan ja lattian välisten epätasaisuuksien tasoittamisessa. Toinen lattiatyyppi, jolle korkkitela sopii, ovat vinyylilattiat, korkkilattiat, keraamiset lattiat ja jopa betonilattiat tai mattolattiat.

Luonnonkorkista valmistettujen korkkirullien yleisimmät sovellukset.

Luonnonkorkista valmistetuilla korkkirullilla on monia käyttökohteita ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi. Alla on joitain yleisimmistä korkkirullien käyttötavoista:

Huonekalujen alusmateriaalit: Korkkirullia käytetään huonekalujen, erityisesti raskaiden jalkojen aluskatteina, suojaamaan lattiaa naarmuilta ja vaurioilta.

Maton alustat: Asettamalla korkkirullat mattojen alle suojaat lattiaa kulumiselta ja vähennät maton siirtymisen aiheuttamaa melua.

Tuolin alusmateriaalit: Korkkirullia voidaan käyttää myös tuolien alla suojaamaan lattiaa, erityisesti metalli- tai teräväjalkaisissa tuoleissa.

Kattiloiden ja astioiden alustat: Korkki on luonnostaan ​​lämmönkestävää materiaalia, joten korkkirullia käytetään keittiön kuumien kattiloiden ja astioiden aluskatteina pintavaurioiden estämiseksi.

Äänieristys: Korkki on erinomainen materiaali äänieristykseen, minkä vuoksi korkkirullia käytetään usein soittimissa, erityisesti pianoissa.

Jooga- ja kuntoilutarvikkeet: Korkkirullia käytetään harjoitusvälineinä, erityisesti joogassa. Ne ovat kestäviä, tarjoavat vakautta ja tukevan otteen eri asennoissa.

Luova materiaali askarteluun: Luonnonkorkki on helppo leikata, liimata ja maalata, joten se on suosittu materiaali askartelu- ja taideprojekteissa.

Seinien viimeistely: Korkkirullia voidaan käyttää koristeellisena jalkalistana tai seinäpaneeleina, jotka lisäävät lämpöä ja luonnollista ilmettä sisustukseesi.

Tietokoneen hiirimatot: Koostumuksensa ja kestävyytensä vuoksi korkkirullia käytetään joskus tietokoneen hiirimatoina, jotka tarjoavat sileän pinnan hiiren liikuttamiseen.

Materiaali kenkien valmistukseen: Luonnonkorkki on kevyttä, joustavaa ja ilmavaa, minkä vuoksi sitä käytetään tiettyjen jalkineiden, erityisesti sandaalien, valmistuksessa.

Korkkirulla korkkilevyille

Korkkirullalla, jonka paksuus on 6-10 mm (tappien paksuudesta riippuen), voidaan luoda korkkilevy tai kiinnityskorkkiseinä, joita joskus löytyy toimistoista, kouluista tai kotitoimistoista ja studioista. Tällainen korkkilevy tai luonnonkorkista valmistettu seinä on täydellinen paikka tärkeiden tehtävien järjestämiseen, päivittäiseen aikatauluun tai yksinkertaisesti paikka muistuttaa meitä muista asioista.

Korkkirullapäällyste huonekaluihin

Korkkirullaa, varsinkin paksua, voidaan käyttää pöytien tai laatikoiden vuoraukseen, jossa se voi vaimentaa epämiellyttäviä ääniä, esimerkiksi putoavia ruokailuvälineitä. Seinäkorkin lisäksi yleinen käyttötarkoitus on kaapien, vaatekaappien, myös upotettujen, tai jopa ovien peittäminen korkilla rullalla. Koska korkki ei houkuttele pölyä, se voi olla kätevä tapa estää pölyn laskeutuminen huonekaluihimme.

Mikä rullan paksuus ja raekoko on paras korkkilevyille?

Korkkilevyissä käytettyjen telojen paksuus ja karkeus ovat avaintekijöitä tappiasennuksen tehokkuudessa ja kestävyydessä. Tässä on joitain yleisiä vinkkejä parhaan paksuuden ja karkeuden saamiseksi korkkilevyrullille:

Telan paksuus:

Optimaalinen paksuus: Korkkilevyissä käytetään yleisesti rullia, joiden paksuus on noin 6–10 mm. Tämä paksuus riittää yleensä pitämään tapit paikoillaan kaivamatta liian syvälle korkkiin.
Yksilölliset mieltymykset: Valinta voi olla myös yksittäisten käyttäjien mieltymysten asia. Jos haluat kiinteämmän kiinnityksen, hieman paksummat telat voivat olla sopivia, varsinkin jos käytät raskaampia esineitä.
Telan raekoko:

Keskirakeus: Keskirakeisia rullia käytetään yleisesti korkkilaudoissa. Keskirakeus antaa nastalle riittävän otteen ilman, että niiden kiinnittämiseen tarvitsee tehdä liikaa töitä.
Ei liian hienoa karkeutta: Vältä liian hienojakoista hiekkaa, koska se voi vaikeuttaa tappien kiinnittymistä laudaan.
Ei liian karkea hiekka: Toisaalta liian karkeat telat voivat vaikeuttaa tappien kiinnittämistä ja tehdä niistä vähemmän vakaita.
Levyn käyttötarkoitus: Jos korkkilevyä aiotaan käyttää intensiivisesti, esimerkiksi toimistossa tai koulussa, kannattaa panostaa sopivan paksuisiin ja rakeisiin kiinteisiin teloihin kestävyyden ja tappien tehokkaan kiinnityksen varmistamiseksi.

Lopullinen valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista, käyttäjien mieltymyksistä ja tietyn korkkilevyn erityispiirteistä.

Korkkirullan asentamiseen tarvittavat materiaalit ja työkalut

Korkkiliima (tarvitaan asennusta varten seinälle, rulla asetetaan löysästi lattian alle)

Tapettien leikkuri

Mittanauha

Vesivaaka (tarvitaan seinäasennukseen)

Harja tai lastalla liiman levittämiseen (seinän tapauksessa)

Rulla korkin puristamiseen

Lyijykynä

Seinän valmistelu:

Varmista, että seinä on puhdas, kuiva ja sileä. Poista epätasaisuudet, lika ja vanha maali.

Mittaus ja merkintä:

Mittaa pinta, johon haluat sijoittaa korkkirullat.

Merkitse lyijykynällä ja mittanauhalla seinälle sopivat paikat, joihin telat asetetaan.

Korkkirullien leikkaaminen:

Leikkaa korkkirullat vastaavasti terävällä tapettileikkurilla niin, että ne sopivat seinään merkittyihin kohtiin.

Liiman valmistus:
Valmista korkkiliima valmistajan ohjeiden mukaan.

Liiman levittäminen:

Levitä liimaa tasaisesti siveltimellä korkkirullien takaosaan.

Telojen asettaminen seinälle (mieluiten 3 henkilön kanssa):

Kiinnitä rulla varovasti merkittyihin kohtiin seinällä ylhäältä alkaen. Varmista, että rulla on asetettu tasaisesti.

Korkin painaminen:

Kun rullat on liimattu, paina korkki telalla tiukasti seinää vasten, jotta korkin ja seinän väliin ei pääse ilmaa.

Kuivaus:

Anna liiman kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Yksityiskohtien viimeistely:

Kun liima on kuivunut, voit leikata ylimääräisen korkin reunojen ympäriltä veitsellä tai saksilla.

Muita korkkirullien käyttökohteita ovat:

Tausta kuvissa
Niitä voidaan käyttää tee-se-itse-korkkilevyjen materiaalina
Seinäkoristeet
Rullaverhot
Vuoraukset vaatekaappiin, työtasoihin ja laatikoiden sisätiloihin
Materiaali korkkilasille
Sisäosat kenkiin