Pullonkorkit

Valikoimastamme löydät korkin erimuotoisista pulloista ja moniin sovelluksiin. Meillä on sekä viini- että annostelijakorkkeja, esimerkiksi öljyisiin astioihin. Korkkilasiputket ovat ihanteellisia astioina mausteita varten tai kuivattujen kukkaisten täyttämisen jälkeen alkuperäisenä häälahjana. Pyöreät tulpat ovat hyvä vaihtoehto lasitulloille. Voit käyttää korkkipalloja alkuperäisen avainrenkaan luomiseen.


Näytetään kaikki 13 tulosta

Miksi viinipulloissa käytetään luonnonkorkkia?

On monia syitä, miksi korkki on yleisimmin käytetty viinipullojen suljin. Ensinnäkin sillä on pitkä käyttöhistoria ja korkealaatuisten tiivisteiden maine. Itse asiassa korkkia on käytetty viinin sulkemiseen 1300-luvulta lähtien. Lisäksi korkki on tehokas tiiviste, joka estää hapen pääsyn viiniin, mikä suojaa sitä hapettumiselta ja pilaantumiselta.

Korkkia on myös suhteellisen helppo valmistaa, ja sitä on saatavana laajassa valikoimassa kokoja ja muotoja viinintuottajien tarpeisiin. Lisäksi korkki on luonnollinen, biohajoava ja kestävä tuote. Tämä tekee siitä suositun valinnan niille, jotka haluavat minimoida ympäristövaikutuksensa. Korkin osuus kaikista viinipullojen korkista on edelleen 70 prosenttia. Ainoa luonnollisten korkkisulkimien haittapuoli on trikloorianisolin mahdollisuus, joka tunnetaan myös nimellä ”korkin likaantuminen”.

Olitpa viinin ystävä tai vain satunnainen juoja, viinipullojen sulkimien houkuttelevuutta ei voi kiistää. Perinteisistä korkista nykyaikaisiin kierrekorkkiin, saatavilla on monia erilaisia ​​sulkimia, jotka pitävät viinisi tuoreena ja maukkaana. Vaikka jokaisella tyypillä on etunsa ja haittansa, korkki on ylivoimaisesti suosituin valinta tähän kriittiseen tehtävään. Joten jos etsit viinipullon suljinta, joka tarjoaa ilmatiiviin sulkemisen ja säilyttää viinin maun ja aromin, etsi korkkia.

Mikä on viinikorkkien valmistusprosessi?

Kuoren korjuu: Prosessi alkaa korkkitammen kuoren korjaamisella. Tämä kuori tulee pääasiassa korkkitammesta (Quercus suber), joka kasvaa pääasiassa Välimeren alueella.

Kuoren kuivaus: Korjattuja korkkeja kuivataan sitten ulkona auringossa vähintään useita kuukausia. Tämän kuivauksen tarkoituksena on poistaa kosteus korkista ja parantaa niiden laatua.

Lajittelu ja lajittelu: Kuivauksen jälkeen kuori lajitellaan ja lajitellaan laadun mukaan. Korkit on arvioitu tiheyden, elastisuuden, rakenteen ja muiden parametrien mukaan.

Höyryvaikutus: Tämän jälkeen korkit altistetaan höyrylle erityisissä kammioissa, joiden tarkoituksena on pehmentää korkkia, helpottaa käsittelyä ja parantaa joustavuutta.

Mekaaninen käsittely: Höyrykäsittelyn jälkeen tulpat leikataan sopivan pituisiksi ja käsitellään sitten mekaanisesti. Tässä prosessissa tulppien päät muotoillaan ja mahdolliset viat poistetaan.

Lajittelu ja kiillotus: Korkit käyvät läpi lajitteluprosessin, jossa ne lajitellaan koon mukaan. Sitten ne kiillotetaan tasaisen pinnan saamiseksi.

Laatutestaus: Tuotantoprosessin aikana korkille tehdään erilaisia ​​laatutestejä, mukaan lukien tiiviys, tiheys, kimmoisuus ja muut testit. Tavoitteena on poistaa huonolaatuiset liikenneruuhkat.

Pakkaus ja jakelu: Kun tuotantoprosessi on valmis, korkit pakataan ja ovat valmiita lähetettäväksi viinintuottajille. Niitä voidaan toimittaa eri muodoissa viinintuottajien mieltymysten mukaan, kuten yksiosaisia ​​korkkeja, agglomeroituja korkkeja tai teknisiä korkkeja.

Korkkitulppa on välttämätön oluen pidempään säilytykseen

Korkkitulppa on kiistatta paras tapa sulkea viinipullot.

Entä olut? Mitä eroa on korkkitulpalla ja pullonkorkilla?
Pullossa käyville korkealaatuisille käsityöoluille (tätä kutsutaan toissijaiseksi käymiseksi tai toiseksi käymiseksi) ja jotka voivat kypsyä kellarissa, korkkitulppa on välttämätön.

Miksi? Koska viittaus pullossa tuottaa kaasua, jota pidättelee korkkitulppa, joka joustavuuden ansiosta mahdollistaa pienet paineen muutokset (kuten samppanja) tiiviyttä menettämättä.

Korkilla, mekaanisella korkilla tai tölkeissä oleviin oluisiin ei voida viitata pullon tai tölkin räjähdyksen vuoksi.

Toinen käyminen sisältää hiivan ja sokerin lisäämisen pullotuksen aikana. Sitten olut kypsyy pullossa, jolloin hiiva voi tehdä työnsä. Tämän erityisen monimutkaisen prosessin kehittäminen kesti sukupolvia. Toinen käyminen antaa täyteläisen ja tyypillisen maun. Mitä vanhempi olut on, sitä enemmän tuoksua ja erottuvaa makua ja väriä sillä on.

Kellarissa ei siis voi kypsyä vain viiniä. Monet oluet paranevat ajan myötä. Tämän prosessin mahdollistamiseksi vain korkkitulpalla on vaaditut erinomaiset tiivistysominaisuudet ja suorituskyky.

Ilman korkkia viinin säilöntä- ja vanhentamistaito ei olisi saavuttanut nykyistä hienostuneisuutta. Laadukkaat käsityöoluet kulkevat samaa reittiä.