Blogi

Laajennettu korkkiakitara


Maailman ensimmäisen korkkisähkökitaran suunnitteli Viana do Castelossa suunnittelija João Rodrigues. Tämän kitaran päämateriaalina käytetään paisutettua korkkia, jota käytetään yleensä rakennusten pinnoitteena ja lämmöneristeenä. Loput 25 % tästä ainutlaatuisesta kitarasta on kierrätettyä puuta, jota käytetään olkapäässä ja keskivartalossa, mikä tekee instrumentista kevyemmän ja vihreämmän.


“Kun aloitin projektin, etsin netistä, enkä löytänyt mistään päin maailmaa, että kukaan olisi rakentanut korkkikitaran. Portugalissa oli yksi, mutta se oli kyseenalaista. Luonnonkorkki”, kertoo Jose Rodrigues. Kesti kaksi. vuotta rakentaa kitara. Se syntyi osana hänen pro gradu -työtä. Ensimmäisen vuoden taiteilija teki akateemista tutkimusta ja seuraavana suunniteltiin ja valmistettiin instrumenttia, jonka massa koostuu 75 % paisuneesta korkista. Projekti alkoi vuonna 2019 Joao Rodriguesin ja hänen kollegansa lanseeraama tuotemerkki Mai’Land Guitars -yhtiö tarjoaa jo 1000 eurolla tällaista kitaraa sekä useita laajennettuja korkkikoteloita.


Mai’Land Guitars -kitaran esitteli virallisesti Alto Minho 12.11.2019 Viana do Castelon kulttuurikeskuksessa pidetyssä konsertissa osana pääkaupungissa pidettävän 8. National Meeting of Design Students (ENED) ohjelmaa. vuoden teemalla “Design, teollisuus ja käsityö”.

Kaikissa Joãon luomissa tuotteissa on tyylikäs muotoilu, minimaalinen viimeistely, vahva portugalilainen piirre ja niissä on käytetty korkkia. Tällä hetkellä suunnittelija/muusikko kehittää jo uutta kitaraa ja samalla parantaa tämän kauniin ensimmäisen mallin laatua. Toinen uutuus vuonna 2020 oli luonnonkorkkilevyistä (90 %) ja puusta valmistettu soittimen kotelo, joka antaa kiinteän ja kevyen rakenteen. Kaikki kitaran tai kotelon puu on kierrätettyä.


Spray korkki – sovellus


Rakentamisen tieteen edistyessä pyrimme käyttämään uusinta teknologiaa löytääksemme oikeat ratkaisut. Joskus tämä tekniikka voi sekoittaa vanhoja ja uusia tapoja, eikä sen tarvitse olla myrkyllistä. Ruiskukorkki on erinomainen esimerkki innovatiivisesta ja hyväksi havaitusta ratkaisusta rakennusten ulkoviimeistelyyn, lämmöneristykseen ja vedeneristykseen vanhaa, luonnonmukaista rakennusmateriaalia käyttäen.

Spray-korkki on vaihtoehto maalille tai stukolle 80 % korkkirakeiden ja 20 % vesiohenteisen maalin sekoituksella, jota on saatavana useissa värivaihtoehdoissa. Suihkekorkki näyttää paljon stukkilta. Sen pinta on teksturoitu ja pehmeä kosketukseen. Se on hyvin samanlainen kuin maali, vain tiheämpi. Sitä on niin monessa värissä kuin millä tahansa maalilla, ja voit myös sävyttää sen.

Voit käyttää spraykorkkia lähes kaikilla pinnoilla, jotka maalaat perinteisellä maalilla. Voit suihkuttaa sitä suoraan kotisi kaikenlaisille ulkoseinille. Korkkirakenne luo myös mukavan liukumattoman pinnan, joten se sopii täydellisesti terasseille ja kävelyteille. Korkki ei ole niin kuuma kosketuksessa kuin muuraus ja kivi, joten se sopii ihanteellisesti uima-allasterasseihin. Vaihtoehtona ruiskuvaahdolle voit käyttää myös sisäseinien syvennyksissä olevaa ruiskutulppaa ilma-aukkojen tiivistämiseen.

Toisin kuin umpisoluinen vaahto, spraykorkki on hengittävää ja päästää vesihöyryn läpi, jolloin se kuivuu nopeammin. Tällä levitysmenetelmällä voidaan myös suojata puuseiniä homeelta ja lahoamiselta toimimalla puuta suojaavana sideaineena. Ruiskukorkkia voidaan levittää myös suoraan sisäseinille, jos pidät tästä sisustustyylistä.


Korkki on erittäin uusiutuva luonnonvara, joka yleensä hankitaan liittovaltion suojelluista metsistä, jotka on sertifioitu Forest Stewardship Councilin – Forest Stewardship Councilin (FSC) Portugalissa. Puunkuorta korjataan yhdeksän vuoden välein 150-250 vuoden ajan. Korkin kerääminen ei vahingoita puita. Lisäksi ruiskukorkissa käytetyt rakeet ovat tyypillisesti korkkitulppateollisuuden jätesivutuotetta.

Ruiskukorkki on seos 80 % korkkirakeita ja 20 % vesiohenteista maalia, joka levitetään ruiskulla ja paineilmalla. Koska spraykorkki sisältää 80 % korkkia, se vähentää mikromuovien vapautumista maalin hajoamisesta. Vertaa tätä muihin elastomeerimaaleihin, joissa sen sijaan on enemmän synteettisiä yhdisteitä.

Ruiskukorkki sulkee aukot ja ilmavuodot erittäin hyvin, ja tiivis rakennus on iso askel kohti lämpötehokasta rakennusta. Ruiskukorkkia voidaan levittää mille tahansa asianmukaisesti valmistetulle pinnalle – stukki, teräs, alumiini, puu, tiili, vinyyli, vyöruusu ja muut. Voit käyttää sitä monilla erilaisilla pinnoilla.


Saostumat ja pöly tarttuvat harvoin korkin pintaan, ja kun niitä ilmaantuu, pinta voidaan pestä pois. Kymmenen vuoden kuluttua pinta saattaa haalistua auringossa kuten mikä tahansa maali, ja se on ehkä levitettävä uudelleen. Suihkekorkilla on näennäisesti loputtomia etuja. Se on uusiutuva raaka-aine ja rakennusmateriaali, joten se on houkutteleva valinta monenlaisiin sovelluksiin. Sitä käytetään monissa sovelluksissa, koska se tarttuu puuhun, metalliin, muoviin ja betoniin ja sitä käytetään sekä rakennusten sisällä että ulkopuolella. Toimii kaikissa ilmasto-olosuhteissa; Se kestää UV-säteitä, sääolosuhteita ja rakeita, korkeita ja matalia lämpötiloja, hankausta, sieniä ja hometta.

Se on jopa tulenkestävä, täyttää eurooppalaisen E-luokan, eikä päästä myrkyllisiä höyryjä kyteessä. Korkki voi lisätä rakennuksen ulkopinnan palonkestävyyttä tulelle alttiilla alueilla. Ruiskukorkki edistää rakennusrakenteen lämmöneristystä, tiivistää rakennuksen ilmaraot ja vaimentaa ääntä. Ruiskukorkin lisääminen rakennuksen ulkopuolelle on yksinkertainen tapa yksinkertaisesti eristää olemassa oleva valmis rakenne. Suihkekorkki hylkii vettä (vaikeuttaa muurauksen imeytymistä) samalla kun se pysyy hengittävänä, jolloin höyry pääsee tunkeutumaan. Jos seinät ovat kuluneet, voit levittää niihin spraykorkkia, mikä säästää työtä ja kustannuksia sekä vähentää rakennusjätteen määrää. Se ei halkeile ja on joustavampi kuin maali ja stukko. Se on hypoallergeeninen ja itsepuhdistuva, koska sedimentti ja pöly eivät tartu helposti sen pintaan.


Lambourde eristyslevy


LAMBOURDÉ on nopea levitysjärjestelmä, joka on suunniteltu matalapaksuiseen eristykseen ja rakennusten saneeraukseen. Sitä käytetään mekaaniseen kiinnitykseen lattiaan tai seinään, mikä tarjoaa täydellisen lämpö- ja äänieristyksen puu- tai kipsilevypinnan alle. Materiaali on 100 % luonnollista. Sillä on vertaansa vailla olevat lämpö- ja akustiset ominaisuudet. Materiaali on helppo asentaa uppoasennettavien säleiden ansiosta ja se tarjoaa mekaanista vakautta.


Se toimii erittäin laajalla lämpötila-alueella -180 ° C – 120 ° C. Erittäin korkeissa lämpötiloissa se ei eritä myrkyllisiä aineita, kuten hiilidioksidia. Tuotteen kokonaistiheys on noin 110 kg/m3. Paloluokka on merkitty E-kirjaimella eurooppalaisessa spesifikaatiossa. Äänen absorptiokapasiteetti voi olla jopa 59 dB tätä tuotetta käytettäessä. Portugalilaisen ratkaisun ansiosta korkkiin upotetut nauhat mahdollistavat sekä kipsi- että OSB-levyjen asennuksen.


Se toimii erittäin laajalla lämpötila-alueella -180 ° C – 120 ° C. Erittäin korkeissa lämpötiloissa se ei eritä myrkyllisiä aineita, kuten hiilidioksidia. Tuotteen kokonaistiheys on noin 110 kg/m3. Paloluokka on merkitty E-kirjaimella eurooppalaisessa spesifikaatiossa. Äänen absorptiokapasiteetti voi olla jopa 59 dB tätä tuotetta käytettäessä. Portugalilaisen ratkaisun ansiosta korkkiin upotetut nauhat mahdollistavat sekä kipsi- että OSB-levyjen asennuksen.


Korkin värähtelyn vaimennus teollisuudessa ja rakentamisessa


Korkin värähtelyn vaimennus teollisuudessa ja rakentamisessa

Korkissaon erityinen tärinää eristävä materiaali, jossa yhdistyvät suorituskyky ja ympäristönäkökohdat. Infrastruktuurin kehittymisen ja kaupungistumisen myötä laadukkaan akustisen ympäristön merkitys ihmisten hyvinvoinnille kasvaa.

Ihmiset ympäri maailmaa ovat tietoisempia akustiikan vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä ja odottavat laadukkaampaa akustista kokemusta.

Toisaalta kestävän kehityksen, kierrätyksen ja kiertotalouden trendit edellyttävät entistä vahvempaa panostusta jätteen minimoimiseen ja ympäristön saastumiseen. Korkkipohjaiset äänen- ja tärinäneristysratkaisut edistyvät vastaamaan näihin kolmeen kiireelliseen tarpeeseen.


Vaikka korkilla on suurempi häviökerroin kuin kumilla – mikä on olennaista vaimennustoiminnalle ja siten energian hajauttamiselle – tärinää vaimentavat kumit ovat eristäviä ja tarjoavat hyvin vähän vaimennusta.

Kahden materiaalin yhdistelmä korkki-kumikomposiittina tarjoaa lisäominaisuuksia tärinää eristävänä materiaalina. Mikään materiaali ei yhdistä prosessin suorituskykyä ja käsittelyä niin täydellisyyteen ja monipuolisuuteen, mikä lisää mekaanisten ja lämpövaikutusten kestävyyttä sekä kemiallista yhteensopivuutta tuotteissa, jotka on helppo leikata ja muotoilla loppukäyttöä varten.


Korkin epätavallisia ominaisuuksia testataan parhaillaan suurnopeusjunissa. Erikoiskorkkilattiat kevyen komposiittirakenteen muodossa löytyvät yhä useammin matkustajavaunujen sisälattioista. Molemmilla puolilla on alumiiniseoskuoret.

Kuten kaikkien liikkumismallien kohdalla, rautatievaunujen painon vähentäminen on ratkaisevan tärkeää energiankulutuksen kannalta. Vaatimuksilla, kuten LVI-järjestelmien (lämmitys, ilmanvaihto, ilmastointi) sisällyttäminen, melun vähentäminen, parempi lämmöneristys, suunnittelun monipuolisuus ja törmäysrakenteiden turvallisuusmääräykset, on yleensä yhteinen nimittäjä: painonnousu. Korkkikomposiitit auttavat vähentämään sitä.


Korkki modernissa taiteessa


Modernissa taiteessa korkilla on yhä tärkeämpi rooli. Myös tavallisista viinikorkeista voi oikeilla käsillä tulla taideteos. Yksi tätä ekologista materiaalia käyttävistä nykytaiteilijoista on Daniel Kubini, syntynyt Tšekkoslovakiassa vuonna 1983. Viinikorkeilla luodaan näyttäviä suurikokoisia korkkimuotokuvia.

Studiossaan Wasserfeldstrassella hän näytti erityisen esimerkin ja ensimmäisen suuren työnsä: Freddy Mercury, Queen-ryhmän entinen laulaja. 330 työtunnilla ja lähes 12 000 korkilla hän loi suurikokoisen maalauksen. Hänen toinen työnsä on halkaisijaltaan 160 cm ja 2 metriä korkea maapallo, jonka taiteilija loi kahdessa vuodessa, sekä noin 17 000 korkkia.


Toisessa osassa Eurooppaa asuu albanialainen Saimir Strati, jonka maine kaikui ympäri maailmaa. Se on lueteltu Guinnessin ennätysten kirjassa kuuden jättimäisen mosaiikkinsa kanssa. Strati levitti korkkimosaiikkinsa Sheraton-hotellin julkisivuun Tiranassa 27 työvoimavaltaisessa päivässä: 229 764 korkkia 91,87 neliömetrin alueelle. Se asetti uuden suurimman korkkimosaiikin maailmanennätyksen.

Vielä näyttävämpiä teoksia on Alexandre Fartolta, joka tunnetaan myös nimellä Vhils. Hänen valtavat teoksensa on tarkoitettu osaksi kaupunkimaisemaa. Aivan rakennusten seiniin kaiverretuista muotokuvistaan ​​tunnettu portugalilainen Vhils kokeili äskettäin korkkia ja loi jättimäisen, melkein friisiläisen kohtauksen kasvoista, sanoista ja kuvioista nimeltä Contraste.


Teoksen elementit eroavat toisistaan ​​syvyydeltään, mikä tekee siitä aaltoilevan silmien liikkuessa, ikään kuin palaset saavuttaisivat katsojan. Kasvot renderöidään pilkullisena, lähes pikselöitynä tiheydellä, näyttävät selkeiltä tietyistä kulmista ja katoavat kokonaan toisista.

Kontrasti on suuri, monimutkainen, meluisa ja vaihtelee riippumatta siitä, miten katsomme sitä. Teosta voi nyt katsella Covilhãssa, Portugalissa, Portugal Telecomin datakeskuksessa.


Tapoja korkki leikata


Lattia lautoja laskettaessa tai korkkia kiinnitettäessä seinäverhouksiksi leikkaaminen kokoon on yleensä väistämätöntä. Koska korkkipaneeleilla on tietty koko, aivan kuten seinät tai lattiat. Voi olla, että korkkipaneeleja on leikattava hieman toiselta puolelta, jotta pinta voidaan peittää kokonaan eikä reunoja jää jäljelle.

Ennen leikkaamisen aloittamista tarvitset oikeat työkalut. Sopivia leikkaustarvikkeita tulee harkita. Se, mitä veistä tai sahaa voit käyttää tässä, riippuu myös vastaavien korkkilevyjen paksuudesta.

Siksi suositellaan seuraavia leikkaustyökaluja: veistosveitsi tai terävä tapetinleikkuri, jotka sopivat ohuille korkkilevyille.


Tätä varten sinun on kuitenkin leikattava useita kertoja, vain kevyt veitsen painaminen on tärkeää, mikä antaa sinulle puhtaan leikkausreunan, jotta korkkilevy ei rikkoudu reunasta.

Paksummasta korkista voit käyttää palapeliä tai ohuita puisia sahanteriä. Korkattaessa saha hitaasti ja ilman painetta

Ennen kuin teet tämän, sinun on kiinnitettävä korkkilevy kahden ruuvipuristimen väliin ja merkittävä liitäntä liuskalla, jotta leikattu reuna on tarkka.

Käsisaha soveltuu toisaalta keskipaksuisille paneeleille. Tässäkin tapauksessa sinun täytyy puristaa levy ja sahata se hitaasti.


Mitä tulee kehittyneempiin korkkiprosesseihin, joita käytetään todennäköisemmin korkkitarvikkeiden valmistukseen kaupallisiin tarkoituksiin, on mainittava kaksi: laserleikkaus ja CNC -leikkaus. Ensimmäinen näkyy alla olevassa videossa. Sitä käytetään pääasiassa korkkialuslasien valmistuksessa

Toisaalta CNC -leikkaus on myös yhtä tarkka, ja sitä käytetään suurempien korkkien kanssa, ja tämä video voidaan katsoa:


Korkkijauhe ja rakeet – ekologiset sovellukset


Korkijauhe ja rakeet ovat korkkiteollisuuden tärkeimmät sivutuotteet, joka on yksi johtavista talouden toimista Portugalissa ja muissa Välimeren maissa. Tälle tuotteelle odotetaan monia sovelluksia aina korkkitulpista agglomeraatteihin ja briketteihin käytettäväksi adsorbenttina kaasumaisten päästöjen, veden ja jäteveden käsittelyssä.

Korkki -biomassaa käytettiin alkuperäisessä muodossaan biosorbenttina raskasmetalleille ja öljyille, ja se on myös aktiivihiilen esiaste orgaanisten epäpuhtauksien poistamiseksi vedestä ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä kaasufaasissa.

Korkin käyttö ympäristöongelmien, eli öljyvuotojen, ratkaisemiseen on sorbentin korkkipotentiaalin ensimmäinen kaupallinen sovellus. Raaka -aineiden valikoima, joita voidaan valmistaa tai erottaa korkista, on herättänyt monien tutkijoiden huomion.


Korkin kemiallista koostumusta on tutkittu 1700 -luvulta lähtien (Conde et al., 1998), mutta kaikki tiedot korkin kemiallisista ominaisuuksista ja vielä vähemmän kaikista mahdollisista käyttötarkoituksista ja muutoksista eivät ole vielä täydellisiä

Lisäksi Portugalin korkkiteollisuus on investoinut 21. vuosisadan alusta lähtien tutkimukseen ja kehitykseen: pelkästään vuosina 2000-2002 rekisteröitiin 35 patenttia, kun taas edellisen vuosikymmenen aikana rekisteröitiin vain 19

Portugalin standardien NP-114 ja NP-273 mukaan korkkijauhe on materiaali, jonka mitat ovat alle 0,25 mm (Gil, 1997). Korkkijauhetta on erilaisia alkuperän mukaan: jauhamis-, rakeistus- tai esijauhejauhe; puhdistusjauhe, ei saastumista; viimeistelyjauhe leikkaus- ja hiontaoperaatioista; viimeistelyjauhe agglomeroituihin korkkilaattoihin; agglomeroidun korkin ja levyjen viimeistelyjauhe; eristysjauhe korkkilaattoja varten (Gil et ai., 1986).


Näiden jauheiden seosta pidetään ”liekehtivänä jauheena”, koska sitä käytetään kattiloiden syöttämiseen korkean lämpöarvonsa vuoksi (Fernandes ym., 2010; Gil, 1997). Muita käyttökohteita ovat käyttö täyteaineena sekoitettuna liimoihin korkkien laadun parantamiseksi, linoleumin tuotanto, käyttö agglomeraateissa, briketit, maatalousalustat, kemialliset lähteet (uutteet)

Ympäristöystävällisenä ja halpana materiaalina korkkijauhetta voidaan käyttää myös aktiivihiilien tuottamiseen, joilla on korkeat ominaispinta -alat, jotka ovat verrattavissa kaupallisesti saatavilla olevaan aktiivihiiliin, tai sitä voidaan käyttää suoraan epäpuhtauksien adsorboimiseen biosorbenttina. Sitä käytetään myös kaupallisesti imukykyisenä öljyvuotojen aikana


Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille


Korkkion täydellinen rakennusmateriaali erilaisille laminaateille ja alustoille. Voit käyttää sitä vanerisydämenä tai kipsilevyn sisällä. Monikerroksisten paneelimateriaalien laaja käyttö on tehnyt siitä valintamateriaalin useilla teollisuudenaloilla ja sovelluksissa, kuten litteät, kiinteät ja monikerroksiset ovipaneelit, erittäin eristetyt ikkunakehykset, väliseinät toimistosovelluksiin ja merijalkaväki.

Agglomeroitua korkkia voidaan pitää sopivana materiaalina käytettäväksi ydinkerroksena sandwich -paneeleissa: sillä on korkea iskunkestävyys, hyvät lämpö- ja äänieristysominaisuudet ja erinomaiset tärinänvaimennusominaisuudet (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Korkkion luonnollinen materiaali, jolla on solurakenne ja jolla on mielenkiintoisia ominaisuuksia sandwich -rakenteille, eli alhainen tiheys, erittäin alhainen nesteiden ja kaasujen läpäisevyys, korkea puristuvuus ja mitan talteenotto, alhainen johtavuus, kemiallinen stabiilisuus ja kestävyys (Pereira 2007).

Useissa tutkimuksissa on jo harkittu laajennetun korkinkäyttöä perusmateriaalina, mm. hiili-epoksi-sandwich-paneelit (Reis ja Silva 2009; Castro et al. 2010). Laajennettu korkkiaglomeraatti on 100% luonnollinen korkkituote, joka on valmistettu korkkijätteistä ja -jäämistä tai teollisesta korkkijätteestä, joka ei sovellu muuhun käyttöön (Diaz ym. 2003; Ferreira ja Pereira 1986; Pereira ja Ferreira 1989).


Laajennetut korkkiaglomeraatit valmistetaan käyttämällä korkkirakeita suljetussa autoklaavissa korkeassa lämpötilassa (ympäristö 300 C) ja paineessa (ympäristö 40 kPa) ilman liimaa (Pereira ja Ferreira 1989; Baptista ja Vaz 1993).

Nämä prosessiolosuhteet johtavat: tulppasolujen laajenkorkki termokemialliseen hajoamiseen (Pereira 1992) sekä sivutuotteiden vapautumiseen, jotka toimivat luonnollisina liimoina agglomeraattirakeiden välillä (Pereira 1992; Amen-Chen et. al. 2001; Rosa ja Fortes 1988a)).

Tällaisia ​​ympäristöystävällisiä, kevyitä ja edullisia sandwich-paneeleja voidaan käyttää osana ei-rakenteellisia rakenteita, kuten väliseiniä. Sandwich -rakenteiden käyttö on lisääntynyt tasaisesti viimeisen puolen vuosisadan aikana.


Korkki – paras tapa saada kitisevä lattia


Särisevä lattia on laaja ongelma, ja vinkuminen voi ärsyttää ja vaikeuttaa elämää. Monet ihmiset vain kestävät tämän tuskallisen kiroilun taistelun sijasta. Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset eivät tiedä, miten päästä siitä eroon.

Riipumisen syystä riippuen se voidaan yleensä poistaa erittäin helposti ja nopeasti itse ilman asiantuntijan apua. Yksi tärkeimmistä syistä on, että kun lankut pienenevät, ne kuivuvat, ne eivät sovi tiukasti toisiinsa ja viereisten lankkujen välillä on aukkoja. Kun kävelet tällaisella lankulla, se liikkuu, koskettaa viereistä lankkua ja se kilisee.


Toinen yleinen ongelma kitiseville lattioille on väärä tai huonolaatuinen kiinnitys levyn palkeisiin tai kattopalkkeihin tai erilainen levyjen kiinnitys. Tämä johtuu siitä, että parketin ja betonilattian väliin laskeutuu erilaisia ​​kiviaineita tai tuki on liian ohutta. Riippumatta siitä, onko koko lattia tai sen osat rypisevät, on myös useita tapoja poistaa ei -toivottu melu.

Kuitenkin, jos sinulla on mahdollisuus ja vähän vapaa-aikaa, voit käyttää korkkityynyä, mieluiten 2-3 mm 45 asteen kulmassa. Ensinnäkin on arvioitava, mihin kellariin paneelit tulisi sijoittaa, ja mikä tärkeintä, kuinka (ja jos mahdollista) on tasainen. Tässä tapauksessa ohut korkkialus riittää, jos et aio käyttää paksumpaa aluskerrosta, jossa saumat ovat tasossa paneeliliitosten kanssa.


Seinien laajentaminen on jälleen tarpeen, koska lämpötilan noustessa paneelien tilavuus voi kasvaa, mikä kasvaa ja alkaa halkeilla tai paneelien väliin muodostuu rakoja. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa veden tunkeutumista ja muita halkeamia.

Entä jos kaikki lattia ei rypistyisi, vaan vain osa siitä, jolloin yleisimmät paikat ovat yleensä jalkakäytävillä huoneesta toiseen. Ongelma -alueelle on tehtävä reikä 8 mm: n poralla.

Työnnä putki 45 asteen kulmassa levyjen alla olevaan reikään ja paina asennusvaahtoa ennen pullon ravistamista noin 30 sekunnin ajan. Materiaali kerääntyy 2-3 tunnin kuluttua, minkä jälkeen voit helposti kävellä tässä vaiheessa. Räjähdystä ei pitäisi esiintyä.


Korkki ullakolla – toimiva ratkaisu


Korkki ullakolla on todistettu eristys, joka on valmistettu hengittävistä ja diffuusionkestävistä materiaaleista. Tällainen lattia ei vanhene, sillä on keskimääräistä paremmat äänieristysominaisuudet ja se on erittäin kestävä. Korkkimateriaalin luonnollisen laajenemisen aikana lämpökäsittelyn aikana muodostuvien kuplien ansiosta sillä on erittäin hyvä lämmön varastointikyky.

Korkkitvalinta vaikuttaa myös merkittävästi turvallisuuteen tulipalon sattuessa. Korkkiei syty nopeasti, se vain hehkuu ja on tuote, jota kutsutaan itsestään sammuvaksi. Monia etuja ovat mätä, sieni ja hometta kestävä ja lähes hajuton lyhyen tuuletuksen jälkeen. Useimmissa tapauksissa tällainen korkki asetetaan OSB -levyjen päälle tai suoraan ullakkotukille.


Korkkitsoveltuu myös katon eristykseen. Esimerkiksi laajennettu korkki liimataan tai naulataan katon sisäpuolelle, mikä ei ole vaikea tehtävä rakennustellan tapauksessa. Nämä paneelit ovat kevyitä ja helppoja leikata. Tästä syystä ne sopivat erinomaisesti lämmitykseen ja äänieristykseen.

Eristys korkkipaneeleja on saatavana eri paksuisina. Mitä paksumpi kalvo, sitä paremmin se eristää. On suositeltavaa käyttää noin 15 cm paksuja levyjä katon eristämiseen korkkio. Lämpösiltojen aiheuttaman lämmönhukan välttämiseksi paneelit voidaan asentaa vinottain toisiinsa nähden. Tämä tekee eristyksestä tehokkaamman näillä vaikeilla alueilla.

Tilaa Korkkinäytteitä