Blogi

Korkki talvipuutarhassa

Jos asut lasitalossa tai sinulla on toinen olohuone, jossa tunnet olosi ulkona ympäri vuoden, kannattaa harkita korkkiparketin tai paneelien käyttöä siinä! Viherhuoneen laattojen tulee myös sopia täydellisesti sen hemat-tunnelmaan.

Loppujen lopuksi viherhuoneen laattojen tai muiden lattiapäällysteiden tulee olla paitsi esteettisiä myös toiminnallisia vaatimuksia. Lattiapäällysteen tulee kestää ulkotilan äärimmäiset lämpötilanvaihtelut.


Korkplattor gör rummet mysigt och lätt att rengöra. De uppfyller höga krav där inte alla golvbeläggningar fungerar. Blir det kallt i vinterträdgården fungerar inte vanlig parkett eller laminat lika bra som ett korkgolv.

Spår av vatten kan skada golvet och frostskador kan inte uteslutas. Matta till uterummet är inte så tålig och lätt att rengöra.


PVC-golv då de snabbt kan bli hala när de är våta. Korkgolv kommer i form av paneler och korkparkett och läggs eller limmas mot golvet. Det är ett naturmaterial, det isolerar perfekt termiskt och akustiskt och är vänligt för personer som är allergiska mot husdamm.

Skötseln av ett korkgolv liknar den för trägolv. Regelbunden tätning med vax rekommenderas så att den inte utsätts för klimatpåverkan


Kuinka asentaa korkkirulla seinälle

Korkin vuoraus seinälle ei ole vaikeaa. Se ei tietenkään ole monimutkaista, jos teemme sen oikein

https://korkkikauppa.fi/luokoka/korkki-rulle/

Tarvittavat materiaalit ovat korkkitela, lasta tai sivellin ja kontakti- tai vesiliima.
Ennen korkin liimaamista jokainen seinä on pohjustettava. Ja kuivaa se; seinä ei saa olla märkä.
Levitä liimaa lastalla tai siveltimellä rullan pinnalle ja liimattavalle seinälle.

Liimaa tulee levittää tasaisesti, eikä tyhjiä kohtia saa jättää, koska myöhemmin löystyneestä tulppasta saattaa tulla pullistumia (jotka voidaan poistaa lävistämällä kupla varovasti ja ruiskuttamalla pieni määrä liimaa pinnan alle ruiskulla).


Sekä korkin pinnan että seinien tulee olla kuivia ja sileitä. Ole erityisen varovainen liimaaessasi, koska liima kuivuu hyvin nopeasti, joten vaaditaan suurta tarkkuutta. Tela sopii parhaiten liimatulle pinnalle 3 henkilön toimesta. 2 henkilöä rullaa rullaa ja kolmas painaa rullaa tasaisesti rullan kanssa niin, että se tarttuu seinään koko pinnaltaan.

Jos et halua kiinnittää korkkia suoraan seinään, jotta se ei vahingoitu tai koska se tuntuu sinulle helpommalta, tee se jostain muusta materiaalista valmistetulle laudalle ja ruuvaa se sitten seinään.

Kontaktiliima on hieman vesiliimaa vahvempaa ja sopii erilaisiin seiniin, myös metalliin. Toisaalta sillä on voimakas haju, joka katoaa täysin kahdessa päivässä.


Jos talossa on lapsia tai allergikoita ja pinta, johon korkki halutaan kiinnittää, on tavallinen kipsi- tai teräsbetoniseinä, kannattaa käyttää vesiliimaa, joka sitoutuu haihduttamalla vettä.

Suosittu idea ihmisille, jotka haluavat yhdistää korkin eristäviä, koristeellisia ja toiminnallisia ominaisuuksia, on ostaa korkkirulla ja kiinnittää siihen valittu kuvio 3 mm seinäkorkkilaattoja.

Tämän ratkaisun ansiosta emme vain eristä ja koristele talomme seiniä, vaan saamme myös korkkiseinän, johon voimme ripustaa tärkeitä asioita muistettavana tai koristella sitä jollain tavalla.

Lopuksi esittelemme videoesityksen, joka näyttää vaihe vaiheelta, kuinka korkkitela asennetaan kotona.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUUar.


Korkki kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa – oikeudelliset näkökohdat

Täysin luonnonmateriaalina korkki on EU-lainsäädännön mukaan tarkoitettu elintarvikekosketukseen. Suosittelemme tutustumaan korkinpuhdistusainevalikoimaamme ja luetteloon säädöksistä, jotka vahvistavat, että EU-lainsäädännön mukainen korkki on täysin turvallista joutua kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa.

https://korkkikauppa.fi/luokka/korkki-lasinaluset/

Kaikkiin elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuviin materiaaleihin sovelletaan kahta eurooppalaista lainsäädäntöä:
• Asetus (EY) 1935/2004 elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvista materiaaleista ja tarvikkeista, ns.
Puiteasetus tai FCM-asetus (elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevat materiaalit)

Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien materiaalien ja esineiden mukana tulee olla kirjallinen vakuutus, joka todistaa, että ne ovat niihin sovellettavien määräysten mukaisia.

Kirjallisen vakuutuksen avulla voidaan helposti tunnistaa materiaalit, esineet tai tuotteet, jotka ovat syntyneet valmistuksen välivaiheissa tai aineet, joita varten se on annettu.


• asetus (EY) 2023/2006 tiettyihin käyttötarkoituksiin tarkoitettujen materiaalien ja tarvikkeiden hyvistä valmistustavoista
Elintarvikekontakti, joka tunnetaan myös nimellä GMP (Good Manufacturing Practice) -säännökset

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:02006R2023-20080417&from=FI

Siksi kaiken materiaalin, jota pidetään FCM:nä, on oltava tämän lainsäädännön mukainen.

Asetus koskee muun muassa korkkia. Alla linkki säädösten koko tekstiin:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/ALL/?uri=CELEX%3A32004R1935

Taide. 16 – Vaatimustenmukaisuusvakuutus
Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien materiaalien ja esineiden mukana tulee olla kirjallinen vakuutus, joka todistaa, että ne ovat niihin sovellettavien määräysten mukaisia.

Kirjallisesta vakuutuksesta on helppo tunnistaa valmistuksen välivaiheen materiaalit, esineet tai tuotteet tai aineet, joille se on annettu.


• asetus (EY) 2023/2006 tiettyihin käyttötarkoituksiin tarkoitettujen materiaalien ja tarvikkeiden hyvistä valmistustavoista
Elintarvikekontakti, joka tunnetaan myös nimellä GMP (Good Manufacturing Practice) -säännökset

https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2006/2023/oj

Siksi kaiken materiaalin, jota pidetään FCM:nä, on oltava tämän lainsäädännön mukainen.

Muita EU-lainsäädännön asiakirjoja, joihin korkkiasetus viittaa, on “Korkkitulppia ja muita elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvia korkkimateriaaleja ja -tuotteita koskeva politiikka”.

https://www.edqm.eu/documents/52006/326251/Policy+statement+concerning+cork+stoppers+ja+muita+korkki+materiaaleja+ja+esineitä+tarkoitettu+tule+kontaktiin+ elintarvikkeet +%28Versio+2+päivätty+2007-09-05%29.pdf/a9a93369-d5a7-a890-9803-2223303f6678? version=1.1&t=1643300608883&download=true

Ja ISO-dokumentti ISO 633: 2019, johon yllä oleva asiakirja viittaa

https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:633:ed-3:v1:en


Korkkimuseo Espanjassa

San Vicente de Alcántarassa (oikein Portugalin rajalla) sijaitseva Korkki Identity -museo esittelee tämän materiaalin tuotantoa, valmistusta ja käyttöikää. Corkin identiteetin museo sijaitsee San Vicente de Alcántarassa, ja tämä johtuu siitä, että Rayanon kunta on ominaista tuotantoon, erityisesti tämän materiaalin tuotantoon: korkkiteollisuus ilmestyi melkein kaksi vuosisataa sitten tässä kunnassa ja korkista tuli keskeinen osa sen elämää ja kulttuuria.

Kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät jo korkkia amforien peittämiseen, “ja jopa keskiajalla Saksassa arkkuja tehtiin tästä materiaalista, koska se oli hyvä säilöntäaine”, toteaa Laura Brixedo, avatun Korkki Museum of Identity -keskuksen johtaja. sen ovensa vuonna 2008. levittääkseen kulttuuria, joka pyörii sen tuotannon ja jalostuksen ympärillä.

”Se sijaitsee täällä, koska se on ollut kaupungin taloudellinen perusta 1800-luvun puolivälistä lähtien. Nykyään monet San Vicenten ihmiset työskentelevät korkissa ja 35 alueellamme rekisteröidyssä tehtaassa, ja se vaikuttaa kulttuuriimme”, hän jatkaa. Brixedo tutkii, kuinka tämä perinne siirtyi Kataloniaan – “Girona, teollisuuden kehto” – ja sieltä muualle Iberian niemimaalle.


Kun katalaanit ymmärsivät, että Andalusian, Extremaduran ja Portugalin kolmiossa “oli paras korkki”, ja hän päätti, kuten englantilainen John Robinson, avata uuden tehtaan San Vicente de Alcántaraan, joka työllisti satoja työntekijöitä. Se oli vuonna 1858, ja vain kolme vuosikymmentä myöhemmin, rautateiden syntyessä, ala koki taloudellisen räjähdyksen.

Museum of Cork Traditionin gallerioissa voit katsella korkkia mikroskoopin alla ja arvostaa sen pitkänomaisia ​​ja onttoja soluja, oppia suberiinin olevan aine, joka estää viinin hapettumista tästä materiaalista tehdyn korkin levittämisen jälkeen ja muita tieteellisiä mielenkiintoisia asioita. .

Mutta myös osoittamaan, kuinka tämä sektori määritteli San Vicenten kulttuurin. ”Suositut festivaalemme pyörivät korkkien ympärillä. Tammikuun 21. päivän yönä, suojelijamme aattona, juhlimme Los Mascarronesia ja hieromme toisiamme poltetulla korkilla. Ja Corpus Christillä teemme kadulla mattoja värillisestä sahanpurusta, suolasta ja korkkilastuista ”, nainen muistelee ja korostaa, kuinka tämä materiaali on läsnä jokaisen kodin arjessa.


“Isovanhempamme ja isoisovanhempamme tekivät korkista teurastamoissa käyttämiään kaukaloita, lounaslaatikoita ja jopa castillejoja, eräänlaisia syöttötuoleja vauvoille.” Käsityötaitoa, joka säilyy edelleen tässä Badajozin kaupungissa, joka käyttää tätä materiaalia luodakseen kaikenlaisia henkilökohtaisia muistomerkkejä siitä, miksi korkki oli, on ja tulee olemaan San Vicenten elämän päähenkilö.

Toisessa osassa Espanjaa, kun taas Santiseben del Puerton kaupungissa, on toinen korkkimuseo, jossa näemme pääasiassa vanhojen käsityöläisten tuotteita, korkkihahmoja ja opimme lisää korkin historiasta tässä osassa Espanjaa. Alta löydät myös videon, jossa esitetään museota mainostava lyhytelokuva.

https://www.youtube.com/watch?v=FLUC-AdPWEo


Korkkitulpat puutarhoihin purkeissa

Osana toista korkkiin läheisesti liittyvää uteliaisuutta haluamme esitellä teille ns. lasipuutarhat, jotka ovat olleet suosittuja Suomalainen markkinoilla pitkään. Viimeksi tällainen kiinnostus oli lännessä 1980- ja 1990-luvuilla, jolloin niitä myytiin satoja tuhansia vuosittain. Nyt he elävät ehdottomasti renessanssia.

https://korkkikauppa.fi/luokka/pullonkorkit/

Lasipuutarhat luotiin välineeksi kuljettaa kasveja pitkiä matkoja laivoilla. Viktoriaanisella aikakaudella, kun lasin valmistus teollisessa mittakaavassa halpeni ja helpotti, kasvien kasvattamisesta lasisäiliöissä tuli nopeasti erittäin muodikasta toimintaa. Hyvä uutinen on, että pullopuutarhoja on suhteellisen helppo luoda, eivätkä ne vaadi paljon huoltoa.

Täytä ensin purkin alusta varovasti laavasoralla ja levitä se tasaisesti. Pidä sitä vinossa ja anna soran liukua alas sivuseinää, muuten saatat rikkoa lasin.


Levitä aktiivihiiltä tasaisesti laavasoran päälle homeen estämiseksi. Täytä seuraava kerros varovasti kasvissubstraatilla.

Tiivistä kasvialusta varovasti ja tasaisesti käsin ja kaivaa sitten sormillasi 3 pientä reikää (2 pienelle kasville ja sammaleelle). Poista kasvit ruukusta työntämällä ne sivulle ja asettamalla ne ylösalaisin ja asettamalla ne reikiin.

Täytä ensin purkin alusta varovasti laavasoralla ja levitä se tasaisesti. Pidä sitä vinossa ja anna soran liukua alas sivuseinää, muuten saatat rikkoa lasin.

Levitä aktiivihiiltä tasaisesti laavasoran päälle homeen estämiseksi. Täytä seuraava kerros varovasti kasvissubstraatilla.


Tiivistä kasvialusta varovasti ja tasaisesti käsin ja kaivaa sitten sormillasi 3 pientä reikää (2 pienelle kasville ja sammaleelle). Poista kasvit ruukusta työntämällä ne sivulle ja asettamalla ne ylösalaisin ja asettamalla ne reikiin.

Paina varovasti, mutta tiukasti joka puolelta. Aseta korkein kasvi päähän mahdollisimman keskelle, jotta lasiin jää runsaasti tilaa käsille.

Kun pienempi kasvi ja sammal on istutettu ulkoseinille, keskelle kaivetaan reikä ja sijoitetaan korkein kasvi. Käytä sitten sormillasi kasvien väliainetta alas lasin reunaan.

Aseta koristekivi varovasti avoimelle alueelle ja paina kevyesti. Tasaisen jakautumisen varmistamiseksi lasissa minikasvin, sammalen ja koristekiven tulee muodostaa kolmio keskikasvin ympärille.


Kun laitat mullan, kastelet sen kunnolla ja varustat sen päälle korkilla, lasipurkki luo oman mikroilmaston.

Se toimii kierrättämällä kosteutta säiliön läpi, joka haihtuu ja osuu lasikoteloon, sitten kun se jäähtyy, vesi putoaa takaisin maaperään, jolloin kierto päättyy.

Vaikka haluat esitellä lasipuutarhaasi arvostaaksesi sen kauneutta enemmän, varmista, että se on alttiina suoralle auringonvalolle, koska lasi kerää lämpöä.

Kun laitat mullan, kastelet sen kunnolla ja varustat sen päälle korkilla, lasipurkki luo oman mikroilmaston. Se toimii kierrättämällä kosteutta säiliön läpi, joka haihtuu ja osuu lasikoteloon, sitten kun se jäähtyy, vesi putoaa takaisin maaperään, jolloin kierto päättyy.

Vaikka haluat esitellä lasipuutarhaasi arvostaaksesi sen kauneutta enemmän, varmista, että se on alttiina suoralle auringonvalolle, koska lasi kerää lämpöä.

Korkkilaatat – käytettäväksi rakentamisessa ja kotona


Euroopan unioni on johtava korkin tuottaja (yli 80 %). Se on yleisin läntisissä Välimeren maissa, joista Portugali erottuu eniten (yli 50 %) maailman johtavana tuottajana ja jalostajana.

Korkkitammet ovat erittäin hyvin sopeutuneet Etelä-Euroopan ja Pohjois-Afrikan ilmastoon, ne estävät maaperän köyhtymistä ja suuria hiilidioksidimääriä. Ne ovat myös koti monille ainutlaatuisille kasvi- ja eläinlajeille. Sen keskimääräinen tiheys on noin 200 kg/m3 ja alhainen lämmönjohtavuus.

Tarjoamiamme korkkipaneeleja käytetään mm. lattioiden ja seinien lämpöeristyksessä, jalkineteollisuudessa kengänpohjina, korkkipaneeleina tai mallintamisessa.

https://korkkikauppa.fi/luokka/korkki-levy/


Ne suojaavat tai rajoittavat kosteuden tiivistymistä seinien ja kattojen pinnalle. Akustiikka-alalla käsittelemme ns. akustista korjausta äänen absorptiolla ja jälkikaiunta-ajan lyhentämistä (kaiunvaimennus) tietyissä ympäristöissä sekä äänenvaimennusta iskuilla (rummut).
Tärinänvaimennuskentällä, jossa käytetään tiheämpiä ja paksumpia levyjä, niitä käytetään erityisesti koneen tukien tärinänvaimentimina vähentämään työvärähtelyn siirtymistä rakenteisiin, joiden päällä ne lepäävät. Sama pätee perustuksiin. eristys.

Korkkilaatoilla on myös toiminnallinen ja koristeellinen tehtävä jokapäiväisessä elämässä. Kotitoimiston ja koulun ilmoitustaulujen lisäksi hyvin usein koko seinää käytetään seinänä tärkeiden tietojen kiinnittämiseen.


Useimmiten tällaista ratkaisua voi havaita suurten yritysten toimistoissa, joissa työn hyvä organisointi on tärkeää ja paljon asioita pitää muistaa. Tämä ratkaisu on kuitenkin saamassa yhä enemmän suosiota myös lasten makuuhuoneissa ja etätyötä tekevien aikuisten kotitoimistoissa.

Korkkilevyt ovat usein materiaali, jota käytetään huonekalujen eri osien peittämiseen. Ohut kerros korkkia voidaan käyttää vuoraamaan pöytälevy, kaapin liukuovet, laatikon sisäpuoli tai kaapin tai lipaston etuosat. Paksusta korkkilevystä valmistettu korkkitaso on usein myös ekologisten pöytien elementti, jonka etuna on esimerkiksi putoavien esineiden, ruokailuvälineiden tylsä ​​ääni tai korkin luonnollinen kestävyys kosteutta ja eri nesteiden tahroja vastaan.


Korkkisuoja mehiläisille


Korkkipesät ovat innovatiivinen lähestymistapa mehiläishoitoon, joka edistää mehiläisten terveyttä ja tarjoaa samalla kaikki nykyaikaisen mehiläishoidon edut. Luonnonvaraiset mehiläiset asuttavat yleensä puiden onteloita – tikkojen, sienten tai muiden onnettomuuksien jättämiä onteloita. Näissä onteloissa on paksut, karkeat seinämät ja niiden tilavuus on yleensä noin 40 litraa. Yleisin materiaali tässä tapauksessa on paisutettu korkki, vaikka käytetään myös teknistä korkkia. Portugalissa törmäämme usein niin sanottuihin sylinterimäisiin korkkikupoliin, jotka on tehty korkkitammesta.

Korkkipesät jäljittelevät puiden pesää niin paljon kuin mahdollista. Lisäaineeton luonnonkorkkivuori eristää neljä tuumaa puuta ja on kevyt. Karkeat sisäseinät kannustavat mehiläisiä reunustamaan kotiaan immuunivastetta vahvistavalla kittivahalla. Pesän pieni koko on ihanteellinen tukemaan mehiläisten terveyttä, kuten Thomas Seeley kaltaiset tutkijat ovat vahvistaneet.


Korkkikupeilla on kaikki nämä sivuystävälliset edut ja paljon muuta, samalla kun ne mukautuvat tavanomaisten mehiläishoitajan käyttämiin Langstroth-kehyksiin. Italialaisten tutkijoiden tutkimukset ovat osoittaneet, että korkkikupolilla on yhtäläinen päivittäinen sisälämpötila merellä kuin puisilla vastineilla, tehokkaampi talvilämmönsäätö, lyhyempi aika, joka tarvitaan pesän lämpötilan palauttamiseen avaamisen jälkeen (suhteessa paistokammioon).

Jälkimmäisessä lämpötilan pudotus rungon irrotuksen aikana (5 min) oli pienempi korkkikupeissa kuin puukupeissa. Vähentyneen lämmitystarpeen vuoksi perheet söivät vähemmän hunajaa talvikuukausina, mikä säästää Välimeren olosuhteissa keskimäärin 3,5 kg hunajaa kuppia kohden. Alla on linkki heidän tutkimuksensa täydelliseen kuvaukseen: https://oppla.eu/casestudy/20812


Korkki on erittäin tehokas eristemateriaali, jolla on erinomaiset iskuja vaimentavat ominaisuudet. Tästä johtuen sillä on erinomainen sisällönsuojaominaisuus, mikä tekee siitä erittäin luotettavan pakkausmateriaalin. Se on palonestoaine eikä tuota myrkyllisiä kaasuja. Liukumaton pinta voidaan luoda yksinkertaisesti leikkaamalla pinta.

Sen suuri joustavuus ja läpäisemättömyys on yksi korkin tunnetuimmista ominaisuuksista. Korkki ei kuitenkaan ole puuta, koska se on kuollutta kudosta, vaan se ON aineelle välinpitämätöntä, mikä tarkoittaa, ettei makua tai hajua vapaudu. Tätä korkeaa hygieenistä arvoa arvostetaan monilla luovilla aloilla. Korkin käyttö kestävien pakkausten suunnittelussa voi olla ihanteellinen ratkaisu monenlaisille tuotteille.


Tuotepakkaus korkista


Innovatiivista korkkimateriaalia käytetään pakkaussuunnittelussa ja muussa. Tästä sai alkunsa tämän kestävän pakkaussuunnittelun ihanteellisen materiaalin tarina. Korkkimateriaalit tulevat pääasiassa Välimeren alueelta. Korkkitammi, josta korkki saadaan, on kotoisin Lounais-Euroopasta ja Luoteis-Afrikasta ja on yksi Portugalin yleisimmistä puulajeista.

Portugali tuottaa 61 prosenttia, Espanja lähes 30 prosenttia ja Italia alle 10 prosenttia. Puut eivät vaurioidu korkin louhinnassa. Avattaessa ulompi kerros poistetaan. Uutuksen jälkeen korkkitammi tuottaa yksinkertaisesti uuden kuorikerroksen. Tämä prosessi voidaan toistaa 9 vuoden välein. Aivan kuten keräämme lampaiden villaa, puut korkittuvat ja tuottavat sitä 150 vuotta.


Mikä tekee korkista hämmästyttävän luonnollisen raaka-aineen, joka on ihanteellinen ekologiseen pakkaukseen?

Korkilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja tekstuureja. Se on luonnollinen kasvikudos – kuin mikroskooppisten solujen pesä, jota ympäröi kaasu ja peitetty polymeerillä ja vahalla. Nämä elementit antavat sille jäykkyyttä, läpäisemättömyyttä ja kimmoisuutta, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kestävään pakkaussuunnitteluun.

Nykyinen tekniikkamme ei ole kyennyt jäljittelemään tätä laboratoriossa. Vain pieni korkinpala, joka on samanlainen kuin sokerikuutio, sisältää noin 60 miljoonaa näitä ilmalla täytettyjä soluja, mikä tekee siitä ainutlaatuisen materiaalin, kuten mikroskooppisen kuplamuovin kerrokset ja kerrokset.


Korkki on erittäin tehokas eristysmateriaali, jolla on erinomaiset iskunvaimennusominaisuudet. Tästä johtuen sillä on erinomainen ominaisuus suojella sisältöä, mikä tekee siitä erittäin sopivan pakkausmateriaalin. Se on tulenkestävä eikä tuota myrkyllisiä kaasuja. Liukumaton pinta voidaan luoda yksinkertaisesti leikkaamalla pinta. Sen suuri joustavuus ja läpäisemättömyys on yksi korkin tunnetuimmista ominaisuuksista.

Korkki ei kuitenkaan ole puuta, koska se on kuollutta kudosta, se on välinpitämätön aineelle, joten makua tai hajua ei vapaudu. Tätä suurta hygieenistä arvoa arvostetaan monilla luovilla aloilla. Korkin käyttö kestävään pakkaussuunnitteluun voi olla ihanteellinen ratkaisu monenlaisille tuotteille.Korkki on raaka-aine, 100 % uudelleenkäytettävä, 100 % kierrätettävä, 100 % luonnollinen, ympäristöystävällinen vaihtoehto, pakkaussuunnitteluidea, joka erottuu hyllystä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, ja mitä emme usein kuule materiaaleista, kierrätysprosessi ei lopu koskaan. Nyt on innovaatioiden aika.

Alkuperäisestä korkista viinipulloihin, voimme nyt nähdä käytetyt korkkipakkaukset Pullosuunnittelu, elintarvikepakkaukset, viinimerkinnät, kosmeettiset pakkaukset ja paljon muuta. Maailmassa, jossa ympäristöystävällisten pakkausratkaisujen kysyntä kasvaa, tämä monipuolinen materiaali on täydellinen vaihtoehto. Puhtaasti luonnonmateriaalista korkista valmistettu pakkaus lähettää myös vahvan viestin kohderyhmälle.


Korkista tehdään nyt ainutlaatuisia malleja huonekaluista astioihin ja valaisimiin. Korkille on lukemattomia käyttötarkoituksia. Korkkimateriaali saattaa olla epätavallinen lähestymistapa, mutta se on 100 % ympäristöystävällinen. Se tarjoaa luovan vapauden tuotesuunnittelijoille, pakkaussuunnittelijoille ja innovoijille yleensä. Voit käyttää tätä materiaalia elintarvikepakkauksiin, viinietiketeihin tai laatikoihin. Tästä huolimatta se herättää helposti asiakkaiden huomion.

Kuorma-auton lämmitys korkilla


Korkki on kestävä, hengittävä, hyönteisten kestävä, palonkestävä, homeenkestävä ja uusiutuva luonnonvara. Miksei siis myös ajoneuvojen eristeenä? Saksalainen pariskunta esitti itselleen saman kysymyksen 3 vuotta sitten ja päätti toteuttaa ideansa. Hän kuvaili koko prosessia blogissaan https://nebendemweg.de/.

Korkkia käytettiin eristemateriaalina ensin historiallisissa laivojen puurungoissa. Aiemmin korkkimateriaalia käytettiin matkailuautoissa ja pakettiautoissa, mutta se ei ollut tärkein eristemateriaali, joten idea saksalaisesta pariskunnasta on suunnannäyttäjä. He käyttivät kontaktiliimaa saadakseen korkin kestämään kaiken ajoneuvon tärinän.

Kuorma-auton lattian korkkilevyt kestävät jopa kävelyä likaisilla kengillä useiden maalikerrosten jälkeen. Korkkieristys pysyy hengittävänä, joten lämpökondensaatioriskiä ei ole.

Korkin lämmönjohtavuus oli ratkaiseva oikean korkkityypin valinnassa. Vaihteesta riippuen se on 0,04 – 0,06 W / (m • K). Tämä yksikkö tarkoittaa wattia metriä kohti ja kelviniä. Pienempi arvo tarkoittaa siten huonompaa lämmönjohtavuutta ja siten parempaa eristystä. Vähintään 20 mm paksuisia muoveja käytetään eristeenä tutkimusajoneuvojen rakentamisessa.


Korkki on kestävä, hengittävä, hyönteisten kestävä, palonkestävä, homeenkestävä ja uusiutuva luonnonvara. Miksei siis myös ajoneuvojen eristeenä? Saksalainen pariskunta esitti itselleen saman kysymyksen 3 vuotta sitten ja päätti toteuttaa ideansa. Hän kuvaili koko prosessia blogissaan https://nebendemweg.de/.

Korkkia käytettiin eristemateriaalina ensin historiallisissa laivojen puurungoissa. Aiemmin korkkimateriaalia käytettiin matkailuautoissa ja pakettiautoissa, mutta se ei ollut tärkein eristemateriaali, joten idea saksalaisesta pariskunnasta on suunnannäyttäjä. He käyttivät kontaktiliimaa saadakseen korkin kestämään kaiken ajoneuvon tärinän.

Kuorma-auton lattian korkkilevyt kestävät jopa kävelyä likaisilla kengillä useiden maalikerrosten jälkeen. Korkkieristys pysyy hengittävänä, joten lämpökondensaatioriskiä ei ole.

Korkin lämmönjohtavuus oli ratkaiseva oikean korkkityypin valinnassa. Vaihteesta riippuen se on 0,04 – 0,06 W / (m • K). Tämä yksikkö tarkoittaa wattia metriä kohti ja kelviniä. Pienempi arvo tarkoittaa siten huonompaa lämmönjohtavuutta ja siten parempaa eristystä. Vähintään 20 mm paksuisia muoveja käytetään eristeenä tutkimusajoneuvojen rakentamisessa.


Kuten korkkia asetettaessa lattiapäällysteeksi, juuri liimattuja paneeleja on silti lyötävä valkoisella kumivasaralla (mustat lehdet tahrat). Kontaktiliimoilla tartuntavoima ei ole sitä suurempi mitä enemmän liimaa levitetään, vaan se riippuu paineesta. Tärkeää oli myös sovittaa ja asentaa korkkipaneelit samassa lämpötilassa. Korkin voi maalata, mutta tarvittiin kaksi maalikerrosta ennen kuin väri peitti korkin tasaisesti. Bostik-tiivistetulppaa voidaan käyttää paneelien välisissä liitoksissa. Tämä massa on paljon helpompi murtaa halkeamia.

Muut saksalaiset matkailijat kertovat, että heidän matkallaan Vähä-Aasiaan ei ollut ongelmia korkkieristyksen kanssa. Yli 40 °C:n sisälämpötilasta -11 °C:seen talviretken aikana lämpö tai kylmä ei vahingoita korkkilevyjen kiinnitystä. Erilaiset kohoumat eivät vaikuttaneet kiinnittyneen korkin kestävyyteen. Puhdistuksen kannalta korkkipinnat ovat helppohoitoisia.

Varsinkin seinillä, joissa korkkimaalin alla on vielä maalia, lika oli helppo pyyhkiä pois. Vain silloin, kun lakka levitetään paljaalle korkille, on parempi käyttää kolmea lakkakerrosta kahden sijasta. Eristys suojasi luotettavasti ulkopuolelta tulevalta kylmältä. Käytännössä korkki erottui luvatusti kimmoisuudellaan, home- ja tuholaiskestävyydellä, hyvällä lämmön- ja äänieristyksellä, kestävyydellä ja hyvällä sisäilmalla.


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa. Moja Wolassa (entinen Kuźnica Sośniewska, asutus Ostrówin piirikunnassa, Suur-Puolan voivodikunta Sośnien kunnassa, Sośnien kylän laitamilla, noin 25 km lounaaseen Ostrów Wielkopolskista, Puolassa) on suorautaperustalla oleva puulinna , joka rakennettiin Brunswickin herttualle rakennettiin. Kirjailija: Olesnica Wilhelm Palatsin arkkitehtuuri viittaa sveitsiläiseen tyyliin, mutta ei eroa muista tämän tyyppisistä rakennuksista. Palatsin julkisivut on peitetty Euroopassa ainutlaatuisella korkkitammella. Se on toinen mantereemme kahdesta rakennuksesta, joissa on käytetty niin epätavallista julkisivua. Liikkeestämme löydät myös tämän ainutlaatuisen palatsin korkin.


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa. Palatsi on rakennettu vuonna 1852. Vuosi vuodelta sen tekninen kunto heikkenee ja rakennuksen tulevaisuudesta ollaan huolissaan. Tällaisia ​​palatseja on Euroopassa kuulemma vain kaksi, vaikka kaikissa lähteissä mainitaan vain yksi puolalainen palatsi ja muutama pieni paviljonki, mm. Roman Barbarinissa tai Peacock Islandilla Berliinissä. Joten on suuri todennäköisyys, että puolalainen monumentti on ainutlaatuinen.

Moje Wolan palatsin seiniä peittävä tammen kuori tuotiin erityisesti Portugalista. Englantilaistyylisessä puistossa sijaitsevasta linnasta tulee epätavallisen julkisivun materiaalin ansiosta osa ympäröivää maisemaa, ja kokonaisuus luo hämmästyttävän tunnelman. Alun perin palatsikompleksit kuuluivat Międzybórzille, vuodesta 1886 alkaen ne olivat paroni Daniel von Diergardtin “Minun Wolani” ja vuodesta 1891 hänen leskensä Agnes von Diergardtin omaisuuden keskus.


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Sodan jälkeen se kansallistettiin, kuten monet muistomerkit, ja sen puuseinissä toimi Puolan ensimmäinen naisten teknillinen koulu, joka koulutti metsämiehiä. Heidät siirrettiin Stary Sącziin vuonna 1975. Se pysyi valtion metsien hallussa vuoteen 1992 asti, jolloin se siirtyi kunnan omaisuudeksi ja myytiin sitten yksityiselle omistajalle. Linna ja sitä ympäröivä puisto sisältyvät Suur-Puolan voivodikunnan kiinteiden muistomerkkien rekisteriin.

Koska toinen yksityinen omistaja ei voi tehdä arvokkaalle linnalle mitään, kulttuurin ja monumenttien ystävät ovat kokoontuneet pelastaakseen arvokkaan rakennuksen. Voit seurata tämän Facebook-ryhmän työn etenemistä seuraavasta osoitteesta:

Pelastakaamme palatsi My Wolassa.

https://www.facebook.com/ratujmymojawole


X
Tilaa Korkkinäytteitä