Blogi

Korkkijauhe ja rakeet – ekologiset sovellukset


Korkijauhe ja rakeet ovat korkkiteollisuuden tärkeimmät sivutuotteet, joka on yksi johtavista talouden toimista Portugalissa ja muissa Välimeren maissa. Tälle tuotteelle odotetaan monia sovelluksia aina korkkitulpista agglomeraatteihin ja briketteihin käytettäväksi adsorbenttina kaasumaisten päästöjen, veden ja jäteveden käsittelyssä.

Korkki -biomassaa käytettiin alkuperäisessä muodossaan biosorbenttina raskasmetalleille ja öljyille, ja se on myös aktiivihiilen esiaste orgaanisten epäpuhtauksien poistamiseksi vedestä ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä kaasufaasissa.

Korkin käyttö ympäristöongelmien, eli öljyvuotojen, ratkaisemiseen on sorbentin korkkipotentiaalin ensimmäinen kaupallinen sovellus. Raaka -aineiden valikoima, joita voidaan valmistaa tai erottaa korkista, on herättänyt monien tutkijoiden huomion.


Korkin kemiallista koostumusta on tutkittu 1700 -luvulta lähtien (Conde et al., 1998), mutta kaikki tiedot korkin kemiallisista ominaisuuksista ja vielä vähemmän kaikista mahdollisista käyttötarkoituksista ja muutoksista eivät ole vielä täydellisiä

Lisäksi Portugalin korkkiteollisuus on investoinut 21. vuosisadan alusta lähtien tutkimukseen ja kehitykseen: pelkästään vuosina 2000-2002 rekisteröitiin 35 patenttia, kun taas edellisen vuosikymmenen aikana rekisteröitiin vain 19

Portugalin standardien NP-114 ja NP-273 mukaan korkkijauhe on materiaali, jonka mitat ovat alle 0,25 mm (Gil, 1997). Korkkijauhetta on erilaisia alkuperän mukaan: jauhamis-, rakeistus- tai esijauhejauhe; puhdistusjauhe, ei saastumista; viimeistelyjauhe leikkaus- ja hiontaoperaatioista; viimeistelyjauhe agglomeroituihin korkkilaattoihin; agglomeroidun korkin ja levyjen viimeistelyjauhe; eristysjauhe korkkilaattoja varten (Gil et ai., 1986).


Näiden jauheiden seosta pidetään ”liekehtivänä jauheena”, koska sitä käytetään kattiloiden syöttämiseen korkean lämpöarvonsa vuoksi (Fernandes ym., 2010; Gil, 1997). Muita käyttökohteita ovat käyttö täyteaineena sekoitettuna liimoihin korkkien laadun parantamiseksi, linoleumin tuotanto, käyttö agglomeraateissa, briketit, maatalousalustat, kemialliset lähteet (uutteet)

Ympäristöystävällisenä ja halpana materiaalina korkkijauhetta voidaan käyttää myös aktiivihiilien tuottamiseen, joilla on korkeat ominaispinta -alat, jotka ovat verrattavissa kaupallisesti saatavilla olevaan aktiivihiiliin, tai sitä voidaan käyttää suoraan epäpuhtauksien adsorboimiseen biosorbenttina. Sitä käytetään myös kaupallisesti imukykyisenä öljyvuotojen aikana


Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille


Korkkion täydellinen rakennusmateriaali erilaisille laminaateille ja alustoille. Voit käyttää sitä vanerisydämenä tai kipsilevyn sisällä. Monikerroksisten paneelimateriaalien laaja käyttö on tehnyt siitä valintamateriaalin useilla teollisuudenaloilla ja sovelluksissa, kuten litteät, kiinteät ja monikerroksiset ovipaneelit, erittäin eristetyt ikkunakehykset, väliseinät toimistosovelluksiin ja merijalkaväki.

Agglomeroitua korkkia voidaan pitää sopivana materiaalina käytettäväksi ydinkerroksena sandwich -paneeleissa: sillä on korkea iskunkestävyys, hyvät lämpö- ja äänieristysominaisuudet ja erinomaiset tärinänvaimennusominaisuudet (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Korkkion luonnollinen materiaali, jolla on solurakenne ja jolla on mielenkiintoisia ominaisuuksia sandwich -rakenteille, eli alhainen tiheys, erittäin alhainen nesteiden ja kaasujen läpäisevyys, korkea puristuvuus ja mitan talteenotto, alhainen johtavuus, kemiallinen stabiilisuus ja kestävyys (Pereira 2007).

Useissa tutkimuksissa on jo harkittu laajennetun korkinkäyttöä perusmateriaalina, mm. hiili-epoksi-sandwich-paneelit (Reis ja Silva 2009; Castro et al. 2010). Laajennettu korkkiaglomeraatti on 100% luonnollinen korkkituote, joka on valmistettu korkkijätteistä ja -jäämistä tai teollisesta korkkijätteestä, joka ei sovellu muuhun käyttöön (Diaz ym. 2003; Ferreira ja Pereira 1986; Pereira ja Ferreira 1989).


Laajennetut korkkiaglomeraatit valmistetaan käyttämällä korkkirakeita suljetussa autoklaavissa korkeassa lämpötilassa (ympäristö 300 C) ja paineessa (ympäristö 40 kPa) ilman liimaa (Pereira ja Ferreira 1989; Baptista ja Vaz 1993).

Nämä prosessiolosuhteet johtavat: tulppasolujen laajenkorkki termokemialliseen hajoamiseen (Pereira 1992) sekä sivutuotteiden vapautumiseen, jotka toimivat luonnollisina liimoina agglomeraattirakeiden välillä (Pereira 1992; Amen-Chen et. al. 2001; Rosa ja Fortes 1988a)).

Tällaisia ​​ympäristöystävällisiä, kevyitä ja edullisia sandwich-paneeleja voidaan käyttää osana ei-rakenteellisia rakenteita, kuten väliseiniä. Sandwich -rakenteiden käyttö on lisääntynyt tasaisesti viimeisen puolen vuosisadan aikana.


Korkki – paras tapa saada kitisevä lattia


Särisevä lattia on laaja ongelma, ja vinkuminen voi ärsyttää ja vaikeuttaa elämää. Monet ihmiset vain kestävät tämän tuskallisen kiroilun taistelun sijasta. Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset eivät tiedä, miten päästä siitä eroon.

Riipumisen syystä riippuen se voidaan yleensä poistaa erittäin helposti ja nopeasti itse ilman asiantuntijan apua. Yksi tärkeimmistä syistä on, että kun lankut pienenevät, ne kuivuvat, ne eivät sovi tiukasti toisiinsa ja viereisten lankkujen välillä on aukkoja. Kun kävelet tällaisella lankulla, se liikkuu, koskettaa viereistä lankkua ja se kilisee.


Toinen yleinen ongelma kitiseville lattioille on väärä tai huonolaatuinen kiinnitys levyn palkeisiin tai kattopalkkeihin tai erilainen levyjen kiinnitys. Tämä johtuu siitä, että parketin ja betonilattian väliin laskeutuu erilaisia ​​kiviaineita tai tuki on liian ohutta. Riippumatta siitä, onko koko lattia tai sen osat rypisevät, on myös useita tapoja poistaa ei -toivottu melu.

Kuitenkin, jos sinulla on mahdollisuus ja vähän vapaa-aikaa, voit käyttää korkkityynyä, mieluiten 2-3 mm 45 asteen kulmassa. Ensinnäkin on arvioitava, mihin kellariin paneelit tulisi sijoittaa, ja mikä tärkeintä, kuinka (ja jos mahdollista) on tasainen. Tässä tapauksessa ohut korkkialus riittää, jos et aio käyttää paksumpaa aluskerrosta, jossa saumat ovat tasossa paneeliliitosten kanssa.


Seinien laajentaminen on jälleen tarpeen, koska lämpötilan noustessa paneelien tilavuus voi kasvaa, mikä kasvaa ja alkaa halkeilla tai paneelien väliin muodostuu rakoja. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa veden tunkeutumista ja muita halkeamia.

Entä jos kaikki lattia ei rypistyisi, vaan vain osa siitä, jolloin yleisimmät paikat ovat yleensä jalkakäytävillä huoneesta toiseen. Ongelma -alueelle on tehtävä reikä 8 mm: n poralla.

Työnnä putki 45 asteen kulmassa levyjen alla olevaan reikään ja paina asennusvaahtoa ennen pullon ravistamista noin 30 sekunnin ajan. Materiaali kerääntyy 2-3 tunnin kuluttua, minkä jälkeen voit helposti kävellä tässä vaiheessa. Räjähdystä ei pitäisi esiintyä.


Korkki ullakolla – toimiva ratkaisu


Korkki ullakolla on todistettu eristys, joka on valmistettu hengittävistä ja diffuusionkestävistä materiaaleista. Tällainen lattia ei vanhene, sillä on keskimääräistä paremmat äänieristysominaisuudet ja se on erittäin kestävä. Korkkimateriaalin luonnollisen laajenemisen aikana lämpökäsittelyn aikana muodostuvien kuplien ansiosta sillä on erittäin hyvä lämmön varastointikyky.

Korkkitvalinta vaikuttaa myös merkittävästi turvallisuuteen tulipalon sattuessa. Korkkiei syty nopeasti, se vain hehkuu ja on tuote, jota kutsutaan itsestään sammuvaksi. Monia etuja ovat mätä, sieni ja hometta kestävä ja lähes hajuton lyhyen tuuletuksen jälkeen. Useimmissa tapauksissa tällainen korkki asetetaan OSB -levyjen päälle tai suoraan ullakkotukille.


Korkkitsoveltuu myös katon eristykseen. Esimerkiksi laajennettu korkki liimataan tai naulataan katon sisäpuolelle, mikä ei ole vaikea tehtävä rakennustellan tapauksessa. Nämä paneelit ovat kevyitä ja helppoja leikata. Tästä syystä ne sopivat erinomaisesti lämmitykseen ja äänieristykseen.

Eristys korkkipaneeleja on saatavana eri paksuisina. Mitä paksumpi kalvo, sitä paremmin se eristää. On suositeltavaa käyttää noin 15 cm paksuja levyjä katon eristämiseen korkkio. Lämpösiltojen aiheuttaman lämmönhukan välttämiseksi paneelit voidaan asentaa vinottain toisiinsa nähden. Tämä tekee eristyksestä tehokkaamman näillä vaikeilla alueilla.

Luonnollinen korkkikalastuksessa


Kalastus kelluvilla korkkialon välttämätöntä rannikkokalastuksessa. Luonnollisesta korkista valmistettuja kellukkeita, jotka on aiemmin valmistettu pääasiassa viinikorkkeista, käytettiin ja käytetään usein kalastukseen ja kalastukseen. Kalastajat käyttävät sitä kuten muiden materiaalien kellukkeita, mutta kalastajat käyttävät korkkia koukun sijainnin merkitsemiseksi vetämällä sitä kalastusverkkoja ympäröivän siiman ympärille.

Korkkia käytetään täällä pääasiassa sen kelluvuuden ja kelluvuuden vuoksi. Tällaiset kellukkeet, toisin kuin tehdasvaahdot ja muoviset, toimitetaan raskaalla painolla, joten niiden kanssa varustettu setti lentää haluttuun kohtaan ilman, että se kääntyy tuulessa.

Ilmalla täytettyjen korkkikennojen ainutlaatuinen rakenne tekee luonnollisesta korkista vettä kevyemmän. Internetistä löydät monia kalastusliikkeitä, jotka tarjoavat korkkikellukkeita tai luonnonvärisestä korkista valmistettuja sauvoja, koska se ei ole niin liukas kuin synteettiset kahvat.


Monissa paikoissa, lähinnä Välimerellä, sitä käytetään useammin kuin muita materiaaleja sen saatavuuden vuoksi. Voit myös saada korkin kellumaan itsellesi vähän aikaa ja halukkuutta.

DIY -opetusohjelmat viittaavat siihen, että poraat 3 mm: n reiän viinikorkin keskelle ja täytät sen bambutangolla. Anna korkkitulpalle tyypillinen kyyneleiden muoto valtuutetulla poralla ja hiekkapaperilla, leikkaa tikku ja viimeistele toisella puolella haarukalla leikattu uimuri. Kääri sitten kärki kierteellä ja maalaa se tarvittaessa niin, että se näkyy vedessä. Alla näet esimerkkiopetusvideon siitä, miten voit tehdä sen itse kotona.

https://www.youtube.com/watch?v=JWUBnmM__cw


Toisaalta korkkirakeita käytetään joskus syötin lisäaineena. Tämä koskee esimerkiksi karpin syöttejä. Tämän lisäyksen ansiosta kalastuksessa käytetyt korkkipallot voivat poimia tyypillisen samankokoisen proteiinipallon. Koska korkki on luonnollinen tuote ja se kelluu erittäin hyvin, korkkipellettejä lisätään jauhettuihin sekoituksiin, jolloin saadaan pop-up-palloja tai -koukkuja, joiden tiheys on pienempi.


Tulostus luonnonkorkille – onko se mahdollista?


foto på trafikkorken

Monikäyttöiselle materiaalille sopivalla tavalla korkkitaltistetaan myös erilaisille tulostustekniikoille. Se ei ole vain tekninen korkki, vaan myös korkkipöly tai viinikorkki, esim. Tekniikka auttaa säilyttämään korkin luonnolliset ominaisuudet ja antamaan sille ainutlaatuisen ilmeen eri tulostustekniikoiden avulla.

Korkimateriaalit eroavat toisistaan ​​pääasiassa joustavuutensa ja lujuutensa vuoksi, joten ne sopivat eri teollisuudenaloille, kuten rakentamiseen, kuljetukseen ja jalkineisiin. Korkkierullina ole enää vain korkkia, voit tehdä niillä mitä tahansa nykyään.


tryk på korkpropper til vin

Erittäin suosittu painomenetelmä on silkkipainatus esimerkiksi korkkikangase, korkkimatte. Valikoimamme sisältää tämän tyyppisen tulostuksen.

https://korkkikauppa.fi/luokka/korkkitaulut/

Tällä tavalla saavutat upeita tuloksia ja pienellä inspiraatiolla voit luoda ainutlaatuisen maton kotona, kuvion korkkitaululle seinälle tai korkkijoogamatolle.

Korkkieja voidaan käyttää myös digitaalisiin tulosteisiin, esim. Mainospalojen kanssa. Tällaiset markkinointiprosessit ovat nähtävissä erityisesti pubeissa, joissa on usein oluen ja juomien korkkialuslasit painettuna tai digitaalisesti painettuna. Näitä levyjä käyttävät myös erityyppiset yritykset lisäämään bränditietoisuutta asiakkaidensa keskuudessa.

Viime aikoina kuitenkin melko viimeaikainen korkkikuvien suuntaus on aiheuttanut paljon kiistaa. Ne on valmistettu korkkilevyistä. Joillakin yrityksillä, etenkin Länsi -Euroopassa, on mahdollisuus tilata henkilökohtaisia ​​valokuvia tulostamalla ne, mikä on erittäin houkuttelevaa ja voi olla todella ainutlaatuinen lahja läheisellesi.


tryk på en korkstofpose

Disse er naturligvis ikke de eneste anvendte udskrivningsmetoder. Fotos kan påføres en blok eller korkplade ved hjælp af termisk sublimeringsudskrivningsprocessen. Så er disse fotos ikke forskellige fra deres kolleger på fotopapir. Den eneste forskel er korken tilbage. I videoen herunder kan du se, hvordan denne teknik fungerer i praksis:

https://www.youtube.com/watch?v=T14bt6M7nCI

Toinen, ellei suosituin korkkityyppi, johon on painettu, on korkkikangas ja siihen liittyvä korkkituote, ts. korkki. H. Korkkiviinitulpat. Ensimmäiselle korkkipussien ja yleisesti ymmärrettyjen korkkitarvikkeiden tulostaminen on yleisintä. Tämä ala on erityisen suosittu Portugalissa, ja ohjaustangon mallien ja muotojen monimuotoisuus on henkeäsalpaava.

Ensimmäinen vaikutelma, joka ilmestyi 1700 -luvulla, oli kuitenkin viinikorkkeihin. Yli 200 vuoden ajan viininviljelijät ja viinitarhojen omistajat ovat merkinneet tuotteitaan tällä merkinnällä. Jokaisessa luonnollisessa korkissa on alkoholin valmistajan logo avattaessa.


Googlen ensimmäinen kiinteä kauppa, koristeltu luonnonkorkilla


Korkmöbel in Googles erstem Laden in New York

Kuukausi sitten Google avasi ensimmäisen fyysisen myymälänsä New Yorkiin. Meidän mielestämme tiedot olisivat jääneet huomaamatta, jos tämä maailman kannattavin yritys ei olisi päättänyt sisustaa tiloja korkilla ja korkkikalusteilla.

Sisätilojen suunnittelussa käytettiin suhteellisen nuoren tieteenalan, neuroestetiikan, löydöksiä. Tämä kenttä tutkii, kuinka visuaalinen estetiikka vaikuttaa kehomme ja mielemme.

Puolalaisen suunnittelijan Daniel Michalikin huonekaluja käytettiin yrityksen paikassa New Yorkin Chelseassa. Huonekalut, mukaan lukien soikeat sohvat ja pöydät, on valmistettu vaaleasta puusta ja korkista neutraaleilla väreillä, mikä saa tuotteet erottumaan.


Korkkiakäytettiin muun muassa LEED Platinum -sertifikaatin – korkeimman mahdollisen sertifioinnin saavuttamiseen Green Building Rating -sertifikaatin yhteydessä. Sisustus on suunniteltu siten, että loppukäyttäjä tuntuu yhtä mukavalta kuin kotona.

Pääsisäänkäynnin lähellä on 5 metriä korkea pyöreä lasirakenne (suunniteltu ja valmistettu paikallisten New Yorkin yhteistyökumppaneiden kanssa), joka tunnetaan nimellä Google Imagination Space. Henkilökohtaisilla vuorovaikutteisilla näytöillä ja pyörivillä näyttelyillä kävijät voivat nauttia parhaista tuotteista ja tekniikoista, alkaen Google-kääntäjäkokemuksesta ja koneoppimisominaisuuksistamme.

Kaupan läpi kulkee ohut mustan metallin viiva, joka merkitsee sujuvaa ja huomiota herättävää polkua eri näyttöjen välillä. Tukipalveluna toimivalla keskellä olevalla pyöreällä mittarilla on neonhalo, joka sanoo “auta täällä” renkaassa useita kertoja.


Ostajat ja neuvoa etsivät voivat käyttää istuimia penkkien, jakkaroiden ja jakkaroiden muodossa. Näyteikkunoissa on valaistut “paljastuslaatikot”, jotka esittävät Google-tuotteita ja antavat ohikulkijoille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa lisätyn todellisuuden tekniikan avulla.

Alkuperäiset tiedot ilmestyivät Google-blogiin, jonka löydät täältä.

https://blog.google/products/devices-services/google-store-nyc/


3D-tulostus luonnonkorkista


Luonnollinen korkki on löytänyt paikkansa myös 3D-tulostuksen alalla, joka on kehittynyt useita vuosia. Ne ovat filamentteja, toisin sanoen materiaaleja, joita käytetään 3D-tulostusmenetelmässä sulan materiaalin kerrostamismenetelmällä. Vuonna 2015 eurooppalainen 3D-tulostinfilamenttituotteiden valmistaja ColorFabb kehitti innovatiivisen filamentin nimeltä corkFill, ja kuten nimestä voi päätellä, sen pitäisi tarjota korkkimaisia ominaisuuksia, koska se on korkki- ja ColorFabb PLA / PHA -filamenttien sekoitus.

https://colorfabb.com/corkfill

Yhtiön verkkosivuilla olevat kuvat osoittavat korkealla yksityiskohdilla ja erittäin hyvännäköisillä värituloksilla uudella korkkifilamentilla tehtyjä tulosteita. Koska se perustuu PLA / PHA-filamenttiin, tulostaminen on helpompaa eikä vaadi lämmitetyn foorumi (HBP) läsnäoloa 3D-tulostimessa.


PLA on yksi suosituimmista filamenteista, joita käytetään 3D-tulostimissa. Lyhenne PLA viittaa polylaktidiin tai maitohappoon. Mielenkiintoista on, että tämän materiaalin tuotantoon käytetään maissijauhoa tai sokeriruokoa. PLA: ta pidetään biohajoavana ja biologisesti yhteensopivana materiaalina – sitä käytetään implantteissa tai stenteissä ja monissa muissa tuotteissa, joita käytämme päivittäin.


Vuonna 2019 portaalin https://3dprinterchat.com/ mukaan portugalilainen opiskelija Tatiana Antunes onnistui luomaan 100-prosenttisesti biohajoavan korkkifilamentin 3D-tulostusta varten. Hän kehitti tämän menetelmän Aveiron yliopistossa (UA) osana materiaalitieteiden maisterintutkielmaansa. Hänen työnsä aihe oli korkkijätteen muodostumisen ongelma luonnollisten korkkitulppien tuotannossa.


Parhaat korkki-inspiraatiot


korkkipakkaukset

Tänä vaikeana ajanjaksona, jolloin monet ihmiset työskentelevät etänä tai heillä on seisokkeja koronavirusepidemian takia, kehotamme teitä hyödyntämään tätä ajanjaksoa tutustumalla korkia koskeviin monialaisiin inspiraatioihimme, joissa tämän korkkimateriaalin esitellä mahdollisimman täydellisesti.

Monet ihmiset eivät tiedä sitä, mutta vuodesta 1912 lähtien Glassberries Design Awards ei ole unohdettu suunnittelun kokoelmalle. Kilpailun käsite inspiroi lasielämää ja lepää inspiroivissa sykleissä neljällä pylväällä: vahva identiteetti, luovuus, innovaatio ja kestävyys.
The Glassberries Design Awards -maksuvaatimus innovoinnista ja tuotekehityksestä per la quote -periaatteella: kasvu, markkinoille tuloaika, teollinen muotoilu ja parannus jatkavat palvelun asiakasta.

Se huolehtii jatkuvasti ympäristön tehokkuudesta ja sosiaalisesta vastuusta, tukee koulutusta, paikallisia yhteisöjä ja johtaa aktiivista politiikkaa ympäristövaikutusten minimoimiseksi.
Lisäksi esittelemme Cristian Carvalhon ja Francisco Cardoson suunnittelun, jossa on tietysti mielenkiintoinen pullotulppa, jossa on luonnonkorkkikansi.


Toinen mielenkiintoinen idea korkkikäytöstä on myös koriste maailmankartan muodossa, jonka ympäristötietoiset asiakkaat valitsevat yhä enemmän mielenkiintoiseen koristeeseen, esim. B. lastenhuoneeseen, mutta ei vain. Tällainen kartta toimii hyvin myös toimistossa tai yksinkertaisesti sisustussuunnitteluna, jossa innokkaat seikkailu matkustajat voivat merkitä vierailemansa paikat lippuilla.

Vähän tunnettu, mutta alan asiantuntijoiden suosima korkkioikeapaksuus on suosittu tapa rauhoittaa äänitysstudiota. Se on rohkea korvaus äänieristetylle vaahdolle ja näyttää olevan toiseksi suosituin luonnollinen äänieristys sen jälkeen, kun hän on asunut kerrostalossa ja joutunut hiljentämään seinän hieman meluisamman naapurin edessä.

Yleisimpiä vaihtoehtoisia materiaaleja, joita tässä käytetään, ovat korkkilevyt, rullakorkki tai paisutettu korkki. Yleisimmin käytetty paksuus on 10 mm korkki.


korkki nasassa

Koristeellista korkkia käytetään usein koristeena kylpyhuoneen seinillä. Oikea käyttö estää kosteuden, homeen tai sienen pääsyn. Laajasta seinäankkureiden valikoimasta jokainen löytää mallin itselleen. Kaupastamme löydät noin 30 seinäkorkkirakennetta, joita voidaan käyttää paitsi kylpyhuoneessa, myös makuuhuoneessa, keittiössä tai toimistossa.

Jooga on ala, jossa korkillaon myös paljon tarjottavaa. Harjoituskuutiot, tyynyt tai matonpäälliset ovat erinomaisia ​​vaihtoehtoja synteettisistä materiaaleista valmistetuille joogatuotteille. Puhumattakaan siitä, että nämä ovat sitten kestävämpiä ja helpommin huollettavia tuotteita.

Vielä vähemmän tunnettu, mutta yhtä tärkeä korkinrooli on eristää NASA: n lautat ja satelliitit. Avaruussukkula Columbian valtava ulkoinen polttoainesäiliö on osittain eristetty 497 kilolla korkkia, jotka on otettu 225 korkkitammen kuoresta Portugalissa, New York Timesin mukaan.
Korkki sekoitetaan toisen materiaalin kanssa eristämään 154 metrin säiliö, joka kuljettaa kylmää nestemäistä vetyä ja happea lautan kolmelle päämoottorille.
Säiliö on ainoa sukkulan segmentti, jota ei käytetä uudelleen. Se heitetään 70 mailia korkealle ja murenee Intian valtamerelle.
Säiliön rakensi Martin Marietta Corporation Bay Streetille. Louis, Missouri. Yritys osti 45 000 puntaa korkkia useisiin ulkoisiin säiliöihin ja laajaan maaperätestaukseen.


Vihreä seinä – upea muoti pystysuoraan puutarhaan


Pystysuora puutarha on tekniikka, jolla kasveja kasvatetaan pystysuoraan ripustetulla levyllä hydroponiikan avulla. Hyvin usein nämä paneelit ovat paisutettua korkki- tai seinätekniikkaa. Nämä ainutlaatuiset rakenteet voivat olla vapaasti seisovia tai seinälle asennettuja. Pystysuoria puutarhoja on käytetty muinaisista sivilisaatioista lähtien. Monet modernit pystysuorat puutarhat voivat kestää vuosikymmeniä ja lisätä luonnetta nykyaikaisille yrityksille.

Pystysuorat puutarhat ovat loistava vaihtoehto ruukkukasveille toimistoissa. Ruukkukasveilla on se etu, että ne voidaan sijoittaa mihin tahansa, mutta ne voivat viedä tilaa ja vaatia paljon huoltoa. Pystysuorat puutarhat tarvitsevat kuitenkin vain yhden suuren levyn ylläpitoon, mikä antaa rehevän värin ammattimaiselle työ- tai elinympäristölle.

Pystysuora puutarha tai vihreät seinät?

Pystypuutarhoja kutsutaan monilla eri nimillä: elävät vihreät seinät, elävät seinät ja sammalseinät, muutamia mainitakseni. Mikä tahansa nimesi, nämä pystysuorat kasvirakenteet voivat olla niin pieniä kuin kuvakehys tai massiivisia kuin 60 jalkaa leveä mestariteos.


Pystysuorat puutarhat voidaan sijoittaa hotellin auloihin, pääkonttoriin ja jopa pieneen pihaan. Pystysuorat puutarhat eivät ole vain vaikuttavia, mutta ne myös saavat sinut tuntemaan olosi kotoisammaksi ympäristössäsi nauttimalla luonnon luonnollisista rauhoittavista ominaisuuksista.

Pystysuora sisäpuutarha

Vihreät seinät eivät ole vain tärkeä osa sisustussuunnittelua, vaan ne myös myötävaikuttavat ilman luonnolliseen kiertoon ympäristössä.

Nämä puutarhat voivat koostua monenlaisista kasveista; Saniaiset, Ficus repens, Pilea ja Calathea ovat suosituimpia vihreissä muureissa käytettyjä kasvilajeja. Pystysuorat puutarhat ovat myös erittäin tilaa säästäviä ja voivat täyttää kaikki tyhjät tilat seinällä.


Monet toimistotyöntekijät altistuvat monille ilmassa oleville haitallisille kemikaaleille, kuten formaldehydille ja hiilimonoksidille. Pystysuorat puutarhat toimivat luonnollisena puhtaan ilman järjestelmänä, mikä parantaa hengitysilmapiiriä ja terveellisempää ympäristöä.

Kasvit auttavat myös vähentämään melusaastetta, mikä luo hiljaisemman työympäristön rakennuksen asukkaille.

Pystysuora ulkopuutarha

Monissa rakennuksissa ympäri maata ja ympäri maailmaa on pystysuorat puutarhat ulkopuolella. Monet ulkopuutarhat sisältävät sammalia, viiniköynnöksiä ja muita kasveja, joita yleisesti käytetään pystysuorassa ulkotarhassa.

Pystysuorassa ulkopuutarhassa on se etu, että niillä on suora luonnollinen auringonvalo, jotta ne menestyvät.
Ne tarjoavat myös erinomaisen suojauksen ja rakennusten eristämisen lämpötilan muutoksilta, UV-säteiltä ja sateelta. Kesällä he käyttävät haihdutushengitystä kutsuttua prosessia jäähdyttääkseen ympäröivää ilmaa.