Korkki kuljetuksessa

Joukkoliikenteessä korkilla on keskeinen rooli eristävänä aineena, se vähentää ajoneuvon painoa ja auttaa vähentämään energiankulutusta. Se toimii myös koriste-elementteinä, mm. autojen tai lentokoneiden tapauksessa. Se on jopa avainmateriaali turvallisuuden kannalta. Tämä koskee NASAn kaltaisten avaruusjärjestöjen raketteja ja laskeutujia.

Porsche teki yhteistyötä suunnittelija ja vaikuttaja Sean Wotherspoonin kanssa luodakseen värikkään auton samalla teemalla. Porsche Taycan 4 Cross Turismoon perustuva auto saa inspiraationsa Harlequinista ja vie konseptin uudelle tasolle ja lainaa jopa sisustusteeman.

Kasvissyöjänä Wotherspoon halusi varmistaa, ettei auton sisusta ole peitetty nahalla, joten hän käytti vakosamettia (materiaali, jota käytettiin jo 911 Targa Heritage Editionissa) ja korkkia (korkkitammen kuoresta saatu materiaali) päällinen, istuimet ja häikäisysuojat. visiirit, samoin kuin kojelaudassa, pilareissa, keskikonsolissa, ohjauspyörässä ja lattiamatoissa.


Fiat Fiat 500 Spiaggina

Tämä Spiaggina on sisustettu kahdella taivaansinisen ja helmenvalkoisen sävyllä, ja se on tyypillisesti kesäinen, eikä siinä ole alkuperäisen kaltaista kattoa eikä takaistuimia, sillä siinä on nyt korkkikoristeinen säilytyslokero ja sisäänrakennettu suihku, joka oletettavasti on suunniteltu poistamaan hiekkaa ajon jälkeen. päivä rannalla.

Malli kunnioittaa purjehduksen maailmaa, kuten matala tuulilasi (melkein olematon) ja korkkirakenne, joka peittää takaosan kuviolla, joka jäljittelee laivoissa käytettyjä tiikkilattiaisia veneitä, jahteja.

Korkkia voidaan yhdistää erilaisiin kestomuovisiin materiaaleihin, jolloin se korvaa osittain muovia ja luo kestävämpiä lopputuotteita.

Näitä materiaaleja voidaan prosessoida erilaisilla tuotantotekniikoilla – kuten suulakepuristamalla, ruiskuttamalla, lämpömuovauksella, puhallusmuovauksella tai jatkuvalla puristamalla – ja luoda komponentteja, jotka on täysin räätälöity asiakkaan teknisten vaatimusten mukaan.

Korkkipolymeerisekoituksia (CPC) voidaan myös räätälöidä visuaalisesti vastaamaan lopullisen suunnittelun esteettisiä tarpeita.


Korkkikomposiittien käyttö auttaa vähentämään painoa ja sen seurauksena sähkökustannuksia. Lisäksi lämpömukavuus ja melun puute ovat tärkeitä, mihin myös korkki vaikuttaa merkittävästi. Rautatieteollisuus on yksi talouden sektoreista, jossa energiankulutus on tärkeää talouden ja ekologian näkökulmasta.

Myös junamatkustajien turvallisuutta ajatellen laboratorioissa kehitettyjen korkkikomposiittien korkeat jännitysparametrit ovat tärkeitä. On myös syytä mainita, että saksalainen Siemens on mukana ratkaisussa, joka mahdollisti kevyen ja joustavan korkkilattian käytön Varsovan metrossa.

Viimeinen mutta ei vähäisimpänä korkin tärkeä parametri on paloturvallisuus. Tämä viimeinen parametri oli tärkein syy siihen, miksi NASA on lähes puolen vuosisadan ajan käyttänyt korkin ja muiden materiaalien sekoitusta suojellakseen rakettien kalvoja, joiden on kestettävä äärimmäisiä lämpötiloja kulkiessaan ilmakehän läpi. Lentokoneissa korkkia käytetään viimeistelyyn tai, kuten junissa, koneen painon vähentämiseen. Veneissä se on tiikkipuun ohella suosituin ratkaisu.

Sopiva korkkikomposiitti kestää kosteutta ja auringon lämpöä. Autoteollisuus on myös erittäin suosittu paikka, jossa korkkia käytetään. Brändit, kuten BMW ja Mercedes, käyttävät korkkiviimeistelyä auton sisätiloissa, kuten kojelaudoissa. Myös kumikorkki ja sen käyttö auton tiivisteinä ekologisempana vaihtoehtona kumille ovat suosittuja.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä