Miksi luonnonkorkki ei ole toinen esimerkki viherpesusta?

Greenwashing on ”kuluttajien huijaamista yrityksen ympäristökäytännöistä tai tuotteen tai palvelun ympäristöhyödyistä”. » Sitä voivat kuitenkin harjoittaa tahallaan tai tahattomasti myös hallitukset tai muut tahot, jotka antavat harhaanjohtavia lausuntoja toimintansa ympäristönsuojelullisesta tasosta tai vaikutuksista. Tässä on 3 valittua esimerkkiä viherpesusta.

1) Piilotettu kompromissi

Tämä esimerkki keskittyy kapeaan ympäristötoimintoon ja jättää huomiotta laajemmat, laajemmat ympäristökysymykset. Esimerkkejä ovat teknologiat, jotka edistävät energiatehokkuutta paljastamatta tuotannossa käytettyjä vaarallisia materiaaleja.


Miksei tämä päde luonnonkorkkiin?

Esimerkiksi paisutettua korkkia valmistetaan korkkirakeista, jotka on kuumennettu korkeisiin lämpötiloihin erityissammioissa. Näissä tynnyreissä tuotetaan rakeita sitovaa luonnollista ainesosaa – suberiinia – jonka avulla korkkilevyt saadaan aikaan ilman kemikaaleja.

2) Epäselvä sanamuoto

Nämä ovat hyvin yleisiä ja epäselviä lausuntoja, jotka kuluttajat voivat siksi ymmärtää väärin. Esimerkkinä voisi olla sanan ”luonnollinen” käyttäminen tuomaan esiin tuotteen tai palvelun ympäristöhyötyjä. Esimerkiksi arseeni ja uraani ovat ”luonnollisia” ainesosia, mutta ne ovat myös myrkyllisiä.


Korkin tuotantoprosessi on täysin läpinäkyvä

Korkki saadaan poistamalla tammen kuori osittain. Tämä on kestävä prosessi, joka tapahtuu vahingoittamatta puuta tai ympäröivää kasvistoa ja eläimistöä. Kuorta ei käytetä uuttamiseen ja käyttöön
ei kemikaaleja.

3) Väärennetyt kestävän kehityksen merkit

Jotkut yritykset luovat ”kestävän kehityksen” sertifikaatteja tai merkintöjä, jotka ovat yksinkertaisesti vääriä. Ne voivat johtaa kuluttajia harhaan luomalla illuusion, että tuote tai palvelu on itsenäisesti sertifioitu ympäristön kannalta kestäväksi laillisen kolmannen osapuolen auditointiprosessin kautta, vaikka todellisuudessa näin ei ole.


Korkin tuotantoprosessi on täysin läpinäkyvä

Korkki saadaan poistamalla tammen kuori osittain. Tämä on kestävä prosessi, joka tapahtuu vahingoittamatta puuta tai ympäröivää kasvistoa ja eläimistöä. Kuorta ei käytetä uuttamiseen ja käyttöön
ei kemikaaleja.

3) Väärennetyt kestävän kehityksen merkit

Jotkut yritykset luovat ”kestävän kehityksen” sertifikaatteja tai merkintöjä, jotka ovat yksinkertaisesti vääriä. Ne voivat johtaa kuluttajia harhaan luomalla illuusion, että tuote tai palvelu on itsenäisesti sertifioitu ympäristön kannalta kestäväksi laillisen kolmannen osapuolen auditointiprosessin kautta, vaikka todellisuudessa näin ei ole.

Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä