Korkki kuljetuksessa

Kuljetusvälineiden korkilla on keskeinen rooli eristävänä toimenpiteenä, se vähentää ajoneuvon painoa ja auttaa vähentämään energiankulutusta. Se toimii myös koriste-elementteinä esimerkiksi autoissa tai lentokoneissa. Se on jopa keskeinen materiaali turvallisuuden kannalta. Tämä koskee NASAn kaltaisten avaruusjärjestöjen raketteja ja laskeutujia.

Rautatieteollisuus on yksi talouden sektoreista, jossa energiankulutus on tärkeää talouden ja ekologian yhteydessä. Korkkikomposiittien käyttö auttaa vähentämään painoa ja näin ollen alentamaan junien kulkukustannuksia. Lisäksi lämpömukavuus ja melutaso ovat tärkeitä matkustajille, joihin myös liikenneruuhkat vaikuttavat merkittävästi. Myös junamatkustajien turvallisuutta ajatellen laboratorioissa kehitettyjen korkkikomposiittien korkeat jännitysparametrit ovat tärkeitä.


On myös syytä mainita, että saksalainen Siemens on mukana ratkaisussa, joka mahdollisti kevyen ja joustavan korkkilattian käytön Varsovan metrossa. Viimeinen, yhtä tärkeä korkin parametri on paloturvallisuus.

Jälkimmäinen parametri oli tärkein syy siihen, miksi NASA on käyttänyt korkin ja muiden materiaalien sekoitusta lähes puolen vuosisadan ajan suojellakseen rakettien kalvoja, joiden on kestettävä äärimmäisiä lämpötiloja murtautuessaan ilmakehän läpi.I fly bruges kork til at skabe finish eller, som i tog, til at reducere vægten af ​​maskinen. I lystbåde, ved siden af ​​teaktræ, er det den mest populære løsning. Den passende korkkomposit er modstandsdygtig over for fugt og varme fra solen.

Et meget populært sted, hvor der bruges kork, er også bilindustrien. Mærker som BMW og Mercedes bruger en korkfinish til bilinteriør, såsom instrumentbrætter. Også populær er gummi-kork og dens anvendelse i form af biltætninger som et mere økologisk alternativ til gummi.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä