Korkki luokitus syttyvä

Korkin lämpöominaisuuksien ja huonon palamisen ansiosta korkkitammet ovat palonkestävämpiä kuin muut puut. Korkin hidas palaminen tekee siitä luonnollisen palonestoaineen ja muodostaa palosuojan. Palaminen ei tuota savua eikä myrkyllisiä kaasuja.

Kuten muutkin eristysmateriaalit, korkki on paloluokituksen alainen. Paloluokituksella on kaksi perustoimintoa:

antaa sinun upottaa annetut materiaalit laitokseen vahvistamalla niiden paloominaisuudet,
on lähtökohta turvallisuuden valinnassa
Asianomaiset tutkimusyksiköt myöntävät paloluokitukset järjestelmien tai tuotteiden valmistajille. Tärkeä osa luokittelua on kuvaus ratkaisusta, johon se liittyy, ja sen soveltamisalan (pätevyyden).


Rakenteen, tässä tapauksessa puurakenteen, palonkestävyysluokat osoittavat sen kyvyn suorittaa tiettyjä toimintoja tulipalon sattuessa. Palonkestävyysparametri on merkitty kirjaimella “R” ja numeroilla, esim. 15 (tämä on minuuttien lukumäärä, jonka jälkeen tukielementit eivät enää täytä tehtäväänsä). Tärkeitä parametreja ovat myös palotiiviys ”E” (liekki- ja kaasutiiviys) ja palosuojaus ”I” (lämpötilatiiviys). Näiden parametrien perusteella määritetään rakennuksen palonkestävyysluokka. Palonkestävyyden määrittelevät pääosin arkkitehti ja palomies lain perusteella.Korkkitutkimuksissa korkki luokitellaan paloluokkaan E. Korkin lämmönkestävyys on R-3,6 – R-4,2 tuumaa kohti. Tämä on parempi arvoalue kuin irtonainen lasikuitu (2,2–2,9 R per tuuma) ja mattalasikuitu (2,9–3,8 R tuumaa kohti). Korkilla on alhainen lämmönjohtavuus – korkki on ihanteellinen lämmöneriste. Sen lämmönjohtavuuskerroin on 0,045 W/mK. Huonosta lämmönjohtavuudestaan ​​johtuen korkki tuntuu aina lämpimältä. Korkin paloturvallisuutta tukee myös se, että keveytensä vuoksi sitä käytetään avaruussukkuloissa sekoitettuna muihin eristysmateriaaleihin, kuten rakettien polttoainesäiliöihin tai eristäviin laskeutujiin.

Katso alla oleva video nähdäksesi kuinka vaikeaa on sytyttää korkki tuleen.https://www.youtube.com/watch?v=YdSWJypDSbI


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä