Korkkitulpat – ei vain viinille


Korkkitammen, paremmin korkkina tunnetun, kuorimateriaali tulee Portugalista, josta se korjataan ja viedään ympäri maailmaa. Se on erittäin ekologinen materiaali, joka voidaan helposti käsitellä ja kierrättää samalla, kun sillä on ainutlaatuiset ominaisuudet.


Corkilla on niin monia käyttötarkoituksia


Useimmilla korkkia ajattelevilla ihmisillä on kuva viinitulpasta tai ehkä korkkilaudasta. Paljon asioita, jotka näet keittiössä tai olohuoneessa, on valmistettu tästä materiaalista. Sillä on todella lukemattomia käyttötarkoituksia, toiset vakavampia, toiset vähemmän.

On korkkilattia, mutta on myös korkkitukia tableteille, jotka tekevät Netflixin katselemisesta vähemmän tuskallista. Mutta mikä tekee korkista niin suurenmoisen, on se, että se on ympäristöystävällinen ja edullinen, samalla kun sillä on ainutlaatuiset lämpöominaisuudet.

Tämä on tärkein syy korkkityynyjen käyttämiseen ravintoloissa tai kotitalouksissa. Kun tarjoillaan kupillista teetä tai kahvia, monet ihmiset puhdistavat korkkityynyt etukäteen varmistaakseen, että juoman lämpö ei vaikuta pöydään.


Korkkialustan estoarvo


Korkkiliima on myös toinen mielenkiintoinen asia, joka on valmistettu korkista. Sitä voidaan käyttää korkkityynynä, esimerkiksi tuolin tai pöydän alla, jossa se voidaan kiinnittää huonekalujalkaan estämään pysyvät lattiavauriot, suojaamaan sitä ja vaimentamaan myös liikkuvan tuolin ääntä.


Tulpat vietäväksi kiitos


Jotkut ihmiset haluavat myös laittaa korkinkahvin tai teen kuppiin. Koska sillä on niin hyvät lämpöominaisuudet, se pitää juoman lämpimänä samalla kun se on ympäristöystävällinen. Koristeet? Korkkiei ole vain hieno lisä kodinsisustukseen (se tekee yksinkertaisimmistakin kodinkoneista varmasti erittäin tyylikkäitä), mutta sillä on myös käytännön käyttötarkoitukset.

Ja tietysti se näyttää hyvältä kaikentyyppisissä sisätiloissa ja on samalla todella halpaa. Lämpöominaisuuksiensa takia korkki taulut voidaan sijoittaa myös kaikenlaisten kuumien ruokien alle, jotka voitaisiin valmistaa keittiössäsi. Korkillaei myöskään ole erityistä hajua, mikä tekee siitä ihanteellisen keittiövälineille tai viinikorkeille – se ei muuta minkäänlaista makua.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä