Korkkimuseo Espanjassa

San Vicente de Alcántarassa (oikein Portugalin rajalla) sijaitseva Korkki Identity -museo esittelee tämän materiaalin tuotantoa, valmistusta ja käyttöikää. Corkin identiteetin museo sijaitsee San Vicente de Alcántarassa, ja tämä johtuu siitä, että Rayanon kunta on ominaista tuotantoon, erityisesti tämän materiaalin tuotantoon: korkkiteollisuus ilmestyi melkein kaksi vuosisataa sitten tässä kunnassa ja korkista tuli keskeinen osa sen elämää ja kulttuuria.

Kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät jo korkkia amforien peittämiseen, ”ja jopa keskiajalla Saksassa arkkuja tehtiin tästä materiaalista, koska se oli hyvä säilöntäaine”, toteaa Laura Brixedo, avatun Korkki Museum of Identity -keskuksen johtaja. sen ovensa vuonna 2008. levittääkseen kulttuuria, joka pyörii sen tuotannon ja jalostuksen ympärillä.

”Se sijaitsee täällä, koska se on ollut kaupungin taloudellinen perusta 1800-luvun puolivälistä lähtien. Nykyään monet San Vicenten ihmiset työskentelevät korkissa ja 35 alueellamme rekisteröidyssä tehtaassa, ja se vaikuttaa kulttuuriimme”, hän jatkaa. Brixedo tutkii, kuinka tämä perinne siirtyi Kataloniaan – ”Girona, teollisuuden kehto” – ja sieltä muualle Iberian niemimaalle.


Kun katalaanit ymmärsivät, että Andalusian, Extremaduran ja Portugalin kolmiossa ”oli paras korkki”, ja hän päätti, kuten englantilainen John Robinson, avata uuden tehtaan San Vicente de Alcántaraan, joka työllisti satoja työntekijöitä. Se oli vuonna 1858, ja vain kolme vuosikymmentä myöhemmin, rautateiden syntyessä, ala koki taloudellisen räjähdyksen.

Museum of Cork Traditionin gallerioissa voit katsella korkkia mikroskoopin alla ja arvostaa sen pitkänomaisia ​​ja onttoja soluja, oppia suberiinin olevan aine, joka estää viinin hapettumista tästä materiaalista tehdyn korkin levittämisen jälkeen ja muita tieteellisiä mielenkiintoisia asioita. .

Mutta myös osoittamaan, kuinka tämä sektori määritteli San Vicenten kulttuurin. ”Suositut festivaalemme pyörivät korkkien ympärillä. Tammikuun 21. päivän yönä, suojelijamme aattona, juhlimme Los Mascarronesia ja hieromme toisiamme poltetulla korkilla. Ja Corpus Christillä teemme kadulla mattoja värillisestä sahanpurusta, suolasta ja korkkilastuista ”, nainen muistelee ja korostaa, kuinka tämä materiaali on läsnä jokaisen kodin arjessa.


”Isovanhempamme ja isoisovanhempamme tekivät korkista teurastamoissa käyttämiään kaukaloita, lounaslaatikoita ja jopa castillejoja, eräänlaisia syöttötuoleja vauvoille.” Käsityötaitoa, joka säilyy edelleen tässä Badajozin kaupungissa, joka käyttää tätä materiaalia luodakseen kaikenlaisia henkilökohtaisia muistomerkkejä siitä, miksi korkki oli, on ja tulee olemaan San Vicenten elämän päähenkilö.

Toisessa osassa Espanjaa, kun taas Santiseben del Puerton kaupungissa, on toinen korkkimuseo, jossa näemme pääasiassa vanhojen käsityöläisten tuotteita, korkkihahmoja ja opimme lisää korkin historiasta tässä osassa Espanjaa. Alta löydät myös videon, jossa esitetään museota mainostava lyhytelokuva.

https://www.youtube.com/watch?v=FLUC-AdPWEo


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä