Korkki Tapetti

Korkkitapetti koostuu paperimateriaalista, jonka pinta on peitetty ohuilla korkki-tammikuoren viipaleilla. Korkista valmistetut luonnolliset taustakuvat eivät ole vain ulkoisia, vaan myös sisäisiä ominaisuuksia. Koska korkkitammen kuori koostuu ilmalla täytetyistä soluista, sillä on alhainen lämmönjohtavuus. Tämän seurauksena korkkitapetit tarjoavat erinomaisen lämmöneristyksen ja niillä on erittäin hyvät eristysominaisuudet. Ne soveltuvat erityisen hyvin lämpöeristykseen, mutta myös äänieristykseen.

Toinen korkkitapetin positiivinen ominaisuus on se, että niillä on antibakteerisia, allergiaa aiheuttavia ja antistaattisia ominaisuuksia – ihanteellinen allergikoille ja astmaatikoille. Koska pölyhiukkaset eivät tartu niihin, niitä on helppo hoitaa. Taustakuvaa ei pidä puhdistaa märkällä, ja jos kyseessä on raikas tahra, suosittelemme puhdistamista hieman kostealla liinalla.

Korkkitaustakuvat ovat erittäin kestäviä, palonkestäviä ja valoa kestäviä jopa jatkuvassa valossa. Naarmujen tai naarmujen aiheuttamat vähäiset vauriot eivät ole havaittavissa korkin luonnollisessa rakenteessa.


Näytetään kaikki 4 tulosta

Missä käyttää luonnonkorkkitapettia?

Luonnonkorkkitapetti voi olla silmiinpistävä koriste-elementti, joka lisää lämpöä, tekstuuria ja ainutlaatuista luonnetta kotisi eri huoneisiin. Tässä on joitain paikkoja, joissa voit käyttää korkkitapettia:

Olohuone tai salonki:

Korkkitapettia voidaan käyttää koriste-elementtinä yhdellä seinästä, mikä lisää tilaan viihtyisyyttä ja luonnollista viehätysvoimaa erityisesti oleskelutilan, takan tai television ympärillä.
Makuuhuone:

Makuuhuoneessa korkkitapetti voi luoda kodikkaan ja rentouttavan ympäristön. Sitä voidaan käyttää yhdessä sängyn takana olevista seinistä tai koristesyvennysten elementtinä.

Keittiö:

Vaikka korkkitapetti ei ole tyypillinen valinta keittiöön, sitä voidaan käyttää keittiön tason yläpuolella olevalla seinällä luoden mielenkiintoisen kontrastin keittiökalusteiden kanssa.

Käytävä tai eteinen:

Korkkitapetti voi antaa salille lämpimän ja miellyttävän luonteen, varsinkin jos sitä käytetään seinälle paikassa, joka näkyy heti sisään astuttuaan.

Kotitoimisto:

Kotitoimistossa korkkitapetti voi luoda tunnelman, joka kannustaa keskittymiseen ja luovuuteen. Sitä voidaan käyttää pöydän taustalla tai koriste-elementtinä hyllyjen ympärillä.

Lasten huone:

Lastenhuoneessa korkkitapetti voi olla mielenkiintoinen sisustuselementti. Tämä on myös turvallinen vaihtoehto, koska korkinkuori on luonnollisesti pehmeää.

Kylpyhuone:

Vaikka korkkitapettia ei suositella tiloihin, joissa on korkea kosteus, joissakin kylpyhuoneissa sitä voidaan käyttää seinälle, joka ei ole suoraan alttiina vedelle.

Kauppa, kahvila tai liiketila:

Korkkitapettia voidaan käyttää myös kaupallisissa tiloissa, kuten myymälöissä, kahviloissa ja toimistoissa antamaan niille lämmin ja ystävällinen ilme.

Korkkitapettia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota yleisiin sisustuskonsepteihin ja tyylitoiveisiin yhtenäisen ja harmonisen tilan luomiseksi. Lisäksi kannattaa harkita, käytetäänkö korkkitapettia koko seinällä vai vain tietyllä alueella halutun koristeellisen vaikutuksen saavuttamiseksi.

Kuinka liimata korkkitapetti?

Korkkitapetin asentaminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta vaatii huolellista valmistelua ja huomiota yksityiskohtiin. Tässä on yleiset ohjeet korkkitapetin asentamiseen:

Tarvittavat materiaalit ja työkalut:

Korkki tapetti
Tapettiliimaa (sopii korkille)
Mitata
Apuveitsi tai tapettiveitsi
Suora reuna tai tasaisempi tapetti
Rulla tai sivellin
Muovinen kangas tai sanomalehti

Askeleet:

Valmistele seinä:

Varmista, että seinä on puhdas, sileä ja vapaa pölystä ja roskista. Mikäli epätasaisuuksia löytyy, ne on paikattava kitillä tai kitillä ja pinta hiottava.

Mittaa ja leikkaa:

Mittaa seinän korkeus ja leikkaa korkkitapetti sen mukaan, jätä muutama ylimääräinen senttimetri ylä- ja alareunaan säätöjä varten. Tarkkoja leikkauksia varten käytä suoraa reunaa ja apuveistä tai tapettileikkuria.

Levitä liimaa:

Aseta leikattu korkkitapetti tasaiselle alustalle kuviopuoli alaspäin. Levitä tapettiliimaa korkin takaosaan telalla tai siveltimellä varmistaen tasaisen peiton. Anna liiman kovettua valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Varaus:

”Varaus” on termi, jota käytetään kuvaamaan prosessia, jossa liiman annetaan tunkeutua tapettiin ja aktivoida se. Aseta tapetin liimatut puolet yhteen liimapuoli vastakkain ja jätä suositeltu aika.

Tapetoida:

Avaa varattu tapetti varovasti ja kiinnitä se seinään ylhäältä alkaen. Kohdista reunat seinään merkittyyn pystyviivaan. Käytä tasaisempaa tapettia poistaaksesi ilmakuplat ja varmistaaksesi tasaisen levityksen.

Leikkaa ylimäärä:

Leikkaa ylimääräinen tapetti ylhäältä ja alhaalta apuveitsellä tai tapettileikkurilla. Ole tarkka, erityisesti kulmien ja reunojen ympärillä.

Toista muut nauhat:

Jos seinäsi vaatii useita korkkitapettiliuskoja, toista prosessi ja varmista, että kuviot ja reunat on kohdistettu oikein, jotta ulkoasu on yhtenäinen.

Paina ja tasoita:

Käytä sileämpää tapettia tai puhdasta, kuivaa liinaa painaaksesi tapetti seinää vasten, jolloin ilmakuplat ja rypyt poistetaan. Työskentele sisältä ulospäin.

Puhdista ylimääräinen liima:

Poista ylimääräinen liima kostealla sienellä tai liinalla. Varo vahingoittamasta tapettia puhdistaessasi.
Anna kuivua:

Odota, kunnes asennettu tapetti on täysin kuiva, ennen kuin siirrät tai lisäät huonekaluja. Noudata liiman valmistajan ohjeita suositellusta kuivumisajasta.

Vinkkejä:

Kiinnitä huomiota kuvion kohdistamiseen, varsinkin jos korkkitapetissa on havaittavissa oleva kuvio.
Työskentele huolellisesti kulmien ja ulostulojen ympärillä ja tee tarkkoja leikkauksia puhtaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
Suojaaksesi lattiaa roiskuvalta liimalta, käytä levitettyjä sanomalehtiä tai maalausfoliota.