Kestävä ja vakaa korkkilattiaOletko koskaan pitänyt korkkilattiaa sopivana vaihtoehtona omalle lattiallesi? Jos näin on, saatat miettiä, onko se sen arvoista. Kyllä, korkkilattia tai korkkiparketti näyttää hyvältä huoneistossasi, mutta jos olet koskaan nähnyt viinitulppaa, saatat miettiä, kestääkö se pitkään.

No, se tulee olemaan. Todistamme sinulle, että oma lattiasi tai korkkilevysi voi kestää hyvin kauan, jos pidät siitä hyvää huolta ja lupaat olla käsittelemättä sitä liikaa. Hän on paitsi kiitollinen myös ulkonäköinen!


Asia on, että hyvin hoidettu korkkilattia voi kestää jopa neljäkymmentä vuotta tai jopa pidempään. Korkkikestää kaikkia halkeamia, kaasuja, nesteitä ja muuta. Itse asiassa monet ihmiset uskovat, että korkkioi palaa helposti, eikä halua käyttää sitä takkahuoneessa. Mutta se ei ole totta – korkkirulla on palonestoaine!

Se ei koskaan sula tai syty, ellei sisällä ole todella korkea lämpötila. Jotkut ihmiset pelkäävät, että raskaat huonekalut leikkaavat korkkiin ja vahingoittavat sitä vakavasti. Korkkikuitenkin palautuu takaisin, joten epätavallisen painavan kaapin tai sohvan mahdolliset sisennykset eivät ole pysyviä, eikä tästä ole todisteita. Korkkirullasi lattialla näyttää aina hyvältä.


Koska korkkion vastustuskykyinen melkein mitä tahansa ajatellen, korkki ei ole vain vakaa vaan myös erittäin terveellistä. Sitä suositellaan erityisesti allergikoille, joiden on varottava talossa mahdollisesti olevia allergeeneja – korkki pitää heidät poissa.

Yleensä korkki alusmateriaali tai seinät ovat vakaampia kuin puulattiat tai seinät. Suurin osa ihmisistä ei koskaan valittaa, että se pienenee tai huononee. Se on kirjaimellisesti tuhoutumaton


Etkö vieläkään voi uskoa, että korkkitammesta voidaan tehdä kaikkea, mikä on hyvä materiaali maahan? Ota sitten yhteyttä Kongressin kirjastoon (Washington DC). Se perustettiin vuonna 1800 ja sen korkkilattia on edelleen liikkeessä. Kukaan ei koskaan valittaa, että he putoavat tai ovat epävakaita.

On myös monia muita esimerkkejä itsekiinnittyvästä korkista tai korkkilevystä, joita on käytetty rakennuksissa jo vuosia ja jotka ovat edelleen yhtä hyviä kuin ensimmäisenä päivänä! Kyllä, se on hämmästyttävää, mutta se tarkoittaa myös, että olemme todella onnekkaita, että meillä on niin hyvä puu kuin korkkitammi, joka antaa meille niin paljon upeita eristyskorkkia ja muuta nautittavaa.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä