Korkkiäänieristys materiaalina


Korkki levy

On kaksi pääkriteeriä, jotka tekevät materiaalista sopivan äänieristykseen. Ensimmäinen on äänieristys. Toinen estää kokonaan äänen. Puupohjaisia ​​materiaaleja, kuten korkkia, käytetään usein äänieristykseen. Kennorakenteen ansiosta siinä on runsaasti tilaa ilmakuplien sijoittamiseksi.

Nämä kuplat rajoittavat tehokkaasti äänen etenemistä huoneen sisällä ja ulkopuolella ja estävät ääniaaltojen virtauksen. Äänenvaimennus vaatii yleensä joustavia, huokoisia materiaaleja, jotka mahdollistavat äänienergian heijastumisen takaisin materiaaliin, kunnes se leviää.


Korkki Alusmateriaalin

Äänieristyksen valinnassa otetaan huomioon pääasiassa melunvaimennuskerroin (NRC-kohinanvaimennuskerroin) ja äänensiirtoluokka (STC-äänensiirtoluokka).

NRC-indeksi on huoneesi äänenvaimennusindeksi, ja se on erittäin tärkeä parametri, jos haluat, että sinulla on kotitallennusstudio, huone, jossa voit katsella erittäin hyvän akustiikan elokuvia tai kuunnella musiikkia. huippuluokan musiikkia. NRC on tietyn materiaalin absorboiman äänen määrän mitta.

Siksi sitä käytetään yleisimmin akustisten paneelien, väliseinien, toimistoseulojen ja seinäpaneelien akustisten ominaisuuksien määrittämiseen. Jos haluat parempaa huoneakustiikkaa, NRC-näyttö on tärkein katsottava näyttö.


Korkin Äänieristys

Jos kuitenkin haluat vähentää ulkoista kohinaa, kannattaa keskittyä pääasiassa äänensiirtoluokkaan. Esimerkiksi 3 mm paksu seinä korkkivoi vähentää ulkoista kohinaa 10dB ja 6mm piirilevy 20dB.

Äänieristykseen käytetään useimmin edellä mainittuja materiaaleja, kuten korkkitausta, korkkilevyt, korkkirullat, joustavat seinäkorkkin. Korkinkanssa ulko- ja sisämelu vähenee huomattavasti. Eristyksen tehokkuus riippuu ilmeisesti paksuudesta. Kuitenkin 20 mm: n paksuus antaa meille halutun turvallisuustason seinän takana tai kadulta tulevien erilaisten äänien ansiosta.

Tällainen sijoitus kannattaa varmasti, mikä takaa paitsi asunnon tai talon käytön helppouden myös erilaiset lisäedut, joita synteettinen eristys ei tuo.
Näitä etuja ovat suoja kosteutta, sieniä ja homeita vastaan. Korkki on erittäin kestävä, turvallinen lapsille ja allergikoille, se tuntuu luonnolliselta ja näyttää hyvältä. Lisäksi se voi toimia myös ilmoitustauluna tärkeille muistiinpanoille tai tiedoille vahingoittamatta seinää.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä