Vihreä seinä – upea muoti pystysuoraan puutarhaan


Pystysuora puutarha on tekniikka, jolla kasveja kasvatetaan pystysuoraan ripustetulla levyllä hydroponiikan avulla. Hyvin usein nämä paneelit ovat paisutettua korkki- tai seinätekniikkaa. Nämä ainutlaatuiset rakenteet voivat olla vapaasti seisovia tai seinälle asennettuja. Pystysuoria puutarhoja on käytetty muinaisista sivilisaatioista lähtien. Monet modernit pystysuorat puutarhat voivat kestää vuosikymmeniä ja lisätä luonnetta nykyaikaisille yrityksille.

Pystysuorat puutarhat ovat loistava vaihtoehto ruukkukasveille toimistoissa. Ruukkukasveilla on se etu, että ne voidaan sijoittaa mihin tahansa, mutta ne voivat viedä tilaa ja vaatia paljon huoltoa. Pystysuorat puutarhat tarvitsevat kuitenkin vain yhden suuren levyn ylläpitoon, mikä antaa rehevän värin ammattimaiselle työ- tai elinympäristölle.

Pystysuora puutarha tai vihreät seinät?

Pystypuutarhoja kutsutaan monilla eri nimillä: elävät vihreät seinät, elävät seinät ja sammalseinät, muutamia mainitakseni. Mikä tahansa nimesi, nämä pystysuorat kasvirakenteet voivat olla niin pieniä kuin kuvakehys tai massiivisia kuin 60 jalkaa leveä mestariteos.


Pystysuorat puutarhat voidaan sijoittaa hotellin auloihin, pääkonttoriin ja jopa pieneen pihaan. Pystysuorat puutarhat eivät ole vain vaikuttavia, mutta ne myös saavat sinut tuntemaan olosi kotoisammaksi ympäristössäsi nauttimalla luonnon luonnollisista rauhoittavista ominaisuuksista.

Pystysuora sisäpuutarha

Vihreät seinät eivät ole vain tärkeä osa sisustussuunnittelua, vaan ne myös myötävaikuttavat ilman luonnolliseen kiertoon ympäristössä.

Nämä puutarhat voivat koostua monenlaisista kasveista; Saniaiset, Ficus repens, Pilea ja Calathea ovat suosituimpia vihreissä muureissa käytettyjä kasvilajeja. Pystysuorat puutarhat ovat myös erittäin tilaa säästäviä ja voivat täyttää kaikki tyhjät tilat seinällä.


Monet toimistotyöntekijät altistuvat monille ilmassa oleville haitallisille kemikaaleille, kuten formaldehydille ja hiilimonoksidille. Pystysuorat puutarhat toimivat luonnollisena puhtaan ilman järjestelmänä, mikä parantaa hengitysilmapiiriä ja terveellisempää ympäristöä.

Kasvit auttavat myös vähentämään melusaastetta, mikä luo hiljaisemman työympäristön rakennuksen asukkaille.

Pystysuora ulkopuutarha

Monissa rakennuksissa ympäri maata ja ympäri maailmaa on pystysuorat puutarhat ulkopuolella. Monet ulkopuutarhat sisältävät sammalia, viiniköynnöksiä ja muita kasveja, joita yleisesti käytetään pystysuorassa ulkotarhassa.

Pystysuorassa ulkopuutarhassa on se etu, että niillä on suora luonnollinen auringonvalo, jotta ne menestyvät.
Ne tarjoavat myös erinomaisen suojauksen ja rakennusten eristämisen lämpötilan muutoksilta, UV-säteiltä ja sateelta. Kesällä he käyttävät haihdutushengitystä kutsuttua prosessia jäähdyttääkseen ympäröivää ilmaa.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä