Korkkitammen Kuori – eri käyttötarkoituksia


Tammen suurin arvo on sen kuori, jota on käytetty laajasti monilla alueilla. Korkkitammen kuori kestää kosteutta, lämpötilaa, ei homeistu, ei mätää.

Näiden etujen ansiosta se on paras materiaali terraarioille (kuten korkkiputki, korkkiluola, korkinoksat jne.), Paludariumeille, vivariumeille, kasvikoostumuksille (tillandit, orkideat) tai puutarhoihin. hienostunut vuosia. Sen erityinen ja ainutlaatuinen rakenne antaa sille erittäin eksoottisen ulkonäön.


Terraariot, eläintiede tai kukkakaupat


Dans les terrariums, l’écorce de chêne-liège est utilisée comme arbre naturel, sûr et durable pour grimper aux reptiles, aux amphibiens, aux arachnides et aux insectes. Il peut également y avoir des éléments du décor – cachettes légères et permanentes (également pour les tuyaux gros et lourds), tuyaux en liège, tunnels en liège, grottes en liège.

Niitä voidaan käyttää myös elementteinä istutettaessa ja ripustettaessa kasveja, esimerkiksi Tillandsia, Orchidea, Crypthantus, Bromelia. Eläintieteessä korkkitammea käytetään kuitenkin oksaina ja onteloina papukaijoille ja muille linnuille. Lisäksi se voi olla elementti, jonka avulla jyrsijät voivat kiivetä ja leikkiä esimerkiksi degujen, oravien jne. Kanssa. Se on heidän luonnollinen piilopaikkansa.

Ne voivat myös olla elementtejä kukka-asetelmien suunnittelulle, esim. padat ja pannut.


Korkkituubi


Leikattu puu kypsyy noin 7 vuotta, ennen kuin se mätänee ja kutistuu keskellä. Tämän ajan kuluttua puu poistetaan sisätiloista ja koputetaan yksinkertaisilla työkaluilla.

Tämä prosessi on siis työläs ja pitkä, mikä liittyy kuljetukseen ja tuo kustannuksia ja vaikuttaa tavaroiden markkina-arvoon. Se on kuitenkin ainoa puu, jonka kuorella on ominaisuuksiensa vuoksi niin laaja käyttöalue. Näin korkkiputki valmistetaan. Jättimäisiä korkkiputkia käytetään puutarhassa, koristamalla puutarhoja tai kivikkokohteita hyvin eksoottisella ja harvinaisella tavalla.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä