Korkkitulpat pulloille ja muille.


Korkkitulpilla on käytännöllinen ja koristeellinen tehtävä. Niitä käytetään useimmiten pullojen ja astioiden sulkemiseen, joissa on viinejä, liköörejä, simaa, öljyjä, voiteita, lääkkeitä ja polttoainepohjaisia ​​nesteitä.

Korkkienerilaisen käytön vuoksi voimme jakaa ne seuraaviin alueisiin: lieriömäiset, kartiomaiset ja koristeelliset.


Valmistettu luonnonkorkista (kiinteä)


Korkkitulpat ovat täydellinen tiiviste lasiastioissa. Tämäntyyppinen pitkään käytetty sulkeminen edistää viinin ikääntymistä ja sallii sen jalon ikääntymisen monien kemiallisten ja fysikaalisten prosessien aikana, jotka tapahtuvat viinin komponenttien välillä. Korkkitulpan tiiviys on välttämätön ominaisuus sekä murrosiässä että viinin nopeassa kulutuksessa.

Luonnonmukaisen tulpan ansiosta viinin säilyvyysaika säilyy vaikuttamatta sen ainesosien väliseen harmoniaan. Viininkuluttajalle luonnollinen korkkitulppa on laatuominaisuus ja olennainen osa viinipullon avaamisen ja sulkemisen rituaalia, mikä edistää merkittävästi positiivista arviointia ja oikeaa erottelua.


Uudet suuntaukset


Tämäntyyppinen korkkitulppa on korkkirakeiden yhdistelmä erityisellä sideaineella, joka on hyväksytty kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Niitä käytetään yleisimmin keraamisissa, lasisissa ja muovisissa astioissa. Agglomeroidun korkinetuna on homogeenisuus, suhteellisen alhainen hinta, mahdollisuus säätää rakeisuutta ja mittoja. Colmated korkkitulpat ovat luonnollisia korkkitulppia, joiden huokoset ovat tiiviisti täytetty luonnollisen korkin jauhamisesta saadulla korkkipölyllä. Pylvässuojukset näyttävät homogeenisilta ja niillä on hyvät mekaaniset ominaisuudet.

Lisäksi ne parantavat korkkitulpan ulkonäköä ja tiiviyttä. Tekniset tulpat muodostavat suuritiheyksisen, yhteenpuristetun korkin rungon, jonka toiseen tai molempiin päihin on liimattu luonnonkorkkialuslevyjä. Ne ylläpitävät sopivaa rikkidioksidi-SO2-pitoisuutta sylinterissä, estävät ennenaikaisen hapettumisen ja estävät myös ei-toivottujen hajujen muodostumisen.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä