Kuinka korkkikangas valmistetaan


Kuinka korkkikangas valmistetaan

Kuinka korkkikangas valmistetaan. Korkkimateriaali on valmistettu korkitammen kuoresta, joka kasvaa pääasiassa Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa. Kun korkitammi on 20 vuotta vanha, ammattitaitoinen työntekijä poistaa puun kuoren matemeteella.

Puu numeroidaan sitten siten, että sen kuorta ei voida poistaa seuraavien 10 vuoden aikana. Toisin kuin muut puut, korkkitammi on ainoa puu maailmassa, joka voidaan irrottaa kuorestaan ​​eikä kuole myöhemmin. Tämä tekee korkkiruuvista 100% kestävän ja ympäristöystävällisen. Itse asiassa sama puu voi olla raaka-aineen lähde 10 vuoden välein yli 200 vuoden ajan!


Kuinka korkkikangas valmistetaan

Muuntajan korkkiosaksi kankaaksi


Kuinka korkkikangas valmistetaan. Kun korkki saapuu tehtaalle, se keitetään vedessä, jotta korkkisolut voivat laajentua ja helpottaa materiaalin työstämistä. Vahvoja kemikaaleja, kuten formaldehydiä, ei käytetä tässä prosessissa.

Korkki leikataan sitten hyvin ohuiksi arkeiksi – sama paksuus kuin pehmopaperi. Kestävyyden lisäämiseksi lehdet liimataan sitten puuvillan / polyesterin tai polyuretaanin alustaan.

Korkkikappaleet liimataan joskus alustaan ​​kuten peitto, samanlainen kuin korkkilevy, jota joskus käytetään töissä, ja joskus ohuina viivoina – kaikki riippuu suunnittelusta. Oikea kuva – Trevor O’Neilin korkkisohva. https://www.trevoroneil.com/


Kuinka korkkikangas valmistetaan

Esimerkkejä korkkikankaan käytöstä:


Korkki on luonnostaan ​​vedenpitävä ja pölytiivis, mutta viimeisessä tuotantovaiheessa korkissa on vedenpitävä kerros (myrkytön, ympäristölle haitallinen) suojaamaan sitä lialta.

  • Korkkimatot
  • Korkkiverhoilu nahan sijasta Mercedes Benzin sisätiloissa

Kun prosessi on valmis, korkkimateriaali on tahraantunut, vedenpitävä, naarmuuntumaton ja erittäin pehmeä. Sitä voidaan käyttää samoissa tuotteissa kuin nahka ja verhoilu.

Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä