3D-tulostus luonnonkorkista


Luonnollinen korkki on löytänyt paikkansa myös 3D-tulostuksen alalla, joka on kehittynyt useita vuosia. Ne ovat filamentteja, toisin sanoen materiaaleja, joita käytetään 3D-tulostusmenetelmässä sulan materiaalin kerrostamismenetelmällä. Vuonna 2015 eurooppalainen 3D-tulostinfilamenttituotteiden valmistaja ColorFabb kehitti innovatiivisen filamentin nimeltä corkFill, ja kuten nimestä voi päätellä, sen pitäisi tarjota korkkimaisia ominaisuuksia, koska se on korkki- ja ColorFabb PLA / PHA -filamenttien sekoitus.

https://colorfabb.com/corkfill

Yhtiön verkkosivuilla olevat kuvat osoittavat korkealla yksityiskohdilla ja erittäin hyvännäköisillä värituloksilla uudella korkkifilamentilla tehtyjä tulosteita. Koska se perustuu PLA / PHA-filamenttiin, tulostaminen on helpompaa eikä vaadi lämmitetyn foorumi (HBP) läsnäoloa 3D-tulostimessa.


PLA on yksi suosituimmista filamenteista, joita käytetään 3D-tulostimissa. Lyhenne PLA viittaa polylaktidiin tai maitohappoon. Mielenkiintoista on, että tämän materiaalin tuotantoon käytetään maissijauhoa tai sokeriruokoa. PLA: ta pidetään biohajoavana ja biologisesti yhteensopivana materiaalina – sitä käytetään implantteissa tai stenteissä ja monissa muissa tuotteissa, joita käytämme päivittäin.


Vuonna 2019 portaalin https://3dprinterchat.com/ mukaan portugalilainen opiskelija Tatiana Antunes onnistui luomaan 100-prosenttisesti biohajoavan korkkifilamentin 3D-tulostusta varten. Hän kehitti tämän menetelmän Aveiron yliopistossa (UA) osana materiaalitieteiden maisterintutkielmaansa. Hänen työnsä aihe oli korkkijätteen muodostumisen ongelma luonnollisten korkkitulppien tuotannossa.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä