Korkki ullakolla – toimiva ratkaisu


Korkki ullakolla on todistettu eristys, joka on valmistettu hengittävistä ja diffuusionkestävistä materiaaleista. Tällainen lattia ei vanhene, sillä on keskimääräistä paremmat äänieristysominaisuudet ja se on erittäin kestävä. Korkkimateriaalin luonnollisen laajenemisen aikana lämpökäsittelyn aikana muodostuvien kuplien ansiosta sillä on erittäin hyvä lämmön varastointikyky.

Korkkitvalinta vaikuttaa myös merkittävästi turvallisuuteen tulipalon sattuessa. Korkkiei syty nopeasti, se vain hehkuu ja on tuote, jota kutsutaan itsestään sammuvaksi. Monia etuja ovat mätä, sieni ja hometta kestävä ja lähes hajuton lyhyen tuuletuksen jälkeen. Useimmissa tapauksissa tällainen korkki asetetaan OSB -levyjen päälle tai suoraan ullakkotukille.


Korkkitsoveltuu myös katon eristykseen. Esimerkiksi laajennettu korkki liimataan tai naulataan katon sisäpuolelle, mikä ei ole vaikea tehtävä rakennustellan tapauksessa. Nämä paneelit ovat kevyitä ja helppoja leikata. Tästä syystä ne sopivat erinomaisesti lämmitykseen ja äänieristykseen.

Eristys korkkipaneeleja on saatavana eri paksuisina. Mitä paksumpi kalvo, sitä paremmin se eristää. On suositeltavaa käyttää noin 15 cm paksuja levyjä katon eristämiseen korkkio. Lämpösiltojen aiheuttaman lämmönhukan välttämiseksi paneelit voidaan asentaa vinottain toisiinsa nähden. Tämä tekee eristyksestä tehokkaamman näillä vaikeilla alueilla.

Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä