Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille


Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille

Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille. Korkkion täydellinen rakennusmateriaali erilaisille laminaateille ja alustoille. Voit käyttää sitä vanerisydämenä tai kipsilevyn sisällä. Monikerroksisten paneelimateriaalien laaja käyttö on tehnyt siitä valintamateriaalin useilla teollisuudenaloilla ja sovelluksissa, kuten litteät, kiinteät ja monikerroksiset ovipaneelit, erittäin eristetyt ikkunakehykset, väliseinät toimistosovelluksiin ja merijalkaväki.

Agglomeroitua korkkia voidaan pitää sopivana materiaalina käytettäväksi ydinkerroksena sandwich -paneeleissa: sillä on korkea iskunkestävyys, hyvät lämpö- ja äänieristysominaisuudet ja erinomaiset tärinänvaimennusominaisuudet (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille

Korkkion luonnollinen materiaali, jolla on solurakenne ja jolla on mielenkiintoisia ominaisuuksia sandwich -rakenteille, eli alhainen tiheys, erittäin alhainen nesteiden ja kaasujen läpäisevyys, korkea puristuvuus ja mitan talteenotto, alhainen johtavuus, kemiallinen stabiilisuus ja kestävyys (Pereira 2007).

Useissa tutkimuksissa on jo harkittu laajennetun korkinkäyttöä perusmateriaalina, mm. hiili-epoksi-sandwich-paneelit (Reis ja Silva 2009; Castro et al. 2010). Laajennettu korkkiaglomeraatti on 100% luonnollinen korkkituote, joka on valmistettu korkkijätteistä ja -jäämistä tai teollisesta korkkijätteestä, joka ei sovellu muuhun käyttöön (Diaz ym. 2003; Ferreira ja Pereira 1986; Pereira ja Ferreira 1989).


Korkkitkuten perusmateriaalina monikerroksisille rakenteille. Laajennetut korkkiaglomeraatit valmistetaan käyttämällä korkkirakeita suljetussa autoklaavissa korkeassa lämpötilassa (ympäristö 300 C) ja paineessa (ympäristö 40 kPa) ilman liimaa (Pereira ja Ferreira 1989; Baptista ja Vaz 1993).

Nämä prosessiolosuhteet johtavat: tulppasolujen laajenkorkki termokemialliseen hajoamiseen (Pereira 1992) sekä sivutuotteiden vapautumiseen, jotka toimivat luonnollisina liimoina agglomeraattirakeiden välillä (Pereira 1992; Amen-Chen et. al. 2001; Rosa ja Fortes 1988a)).

Tällaisia ​​ympäristöystävällisiä, kevyitä ja edullisia sandwich-paneeleja voidaan käyttää osana ei-rakenteellisia rakenteita, kuten väliseiniä. Sandwich -rakenteiden käyttö on lisääntynyt tasaisesti viimeisen puolen vuosisadan aikana.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä