Korkki modernissa taiteessa


Modernissa taiteessa korkilla on yhä tärkeämpi rooli. Myös tavallisista viinikorkeista voi oikeilla käsillä tulla taideteos. Yksi tätä ekologista materiaalia käyttävistä nykytaiteilijoista on Daniel Kubini, syntynyt Tšekkoslovakiassa vuonna 1983. Viinikorkeilla luodaan näyttäviä suurikokoisia korkkimuotokuvia.

Studiossaan Wasserfeldstrassella hän näytti erityisen esimerkin ja ensimmäisen suuren työnsä: Freddy Mercury, Queen-ryhmän entinen laulaja. 330 työtunnilla ja lähes 12 000 korkilla hän loi suurikokoisen maalauksen. Hänen toinen työnsä on halkaisijaltaan 160 cm ja 2 metriä korkea maapallo, jonka taiteilija loi kahdessa vuodessa, sekä noin 17 000 korkkia.


Toisessa osassa Eurooppaa asuu albanialainen Saimir Strati, jonka maine kaikui ympäri maailmaa. Se on lueteltu Guinnessin ennätysten kirjassa kuuden jättimäisen mosaiikkinsa kanssa. Strati levitti korkkimosaiikkinsa Sheraton-hotellin julkisivuun Tiranassa 27 työvoimavaltaisessa päivässä: 229 764 korkkia 91,87 neliömetrin alueelle. Se asetti uuden suurimman korkkimosaiikin maailmanennätyksen.

Vielä näyttävämpiä teoksia on Alexandre Fartolta, joka tunnetaan myös nimellä Vhils. Hänen valtavat teoksensa on tarkoitettu osaksi kaupunkimaisemaa. Aivan rakennusten seiniin kaiverretuista muotokuvistaan ​​tunnettu portugalilainen Vhils kokeili äskettäin korkkia ja loi jättimäisen, melkein friisiläisen kohtauksen kasvoista, sanoista ja kuvioista nimeltä Contraste.


Teoksen elementit eroavat toisistaan ​​syvyydeltään, mikä tekee siitä aaltoilevan silmien liikkuessa, ikään kuin palaset saavuttaisivat katsojan. Kasvot renderöidään pilkullisena, lähes pikselöitynä tiheydellä, näyttävät selkeiltä tietyistä kulmista ja katoavat kokonaan toisista.

Kontrasti on suuri, monimutkainen, meluisa ja vaihtelee riippumatta siitä, miten katsomme sitä. Teosta voi nyt katsella Covilhãssa, Portugalissa, Portugal Telecomin datakeskuksessa.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä