Korkin värähtelyn vaimennus teollisuudessa ja rakentamisessa


Korkin värähtelyn vaimennus teollisuudessa ja rakentamisessa

Korkissaon erityinen tärinää eristävä materiaali, jossa yhdistyvät suorituskyky ja ympäristönäkökohdat. Infrastruktuurin kehittymisen ja kaupungistumisen myötä laadukkaan akustisen ympäristön merkitys ihmisten hyvinvoinnille kasvaa.

Ihmiset ympäri maailmaa ovat tietoisempia akustiikan vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä ja odottavat laadukkaampaa akustista kokemusta.

Toisaalta kestävän kehityksen, kierrätyksen ja kiertotalouden trendit edellyttävät entistä vahvempaa panostusta jätteen minimoimiseen ja ympäristön saastumiseen. Korkkipohjaiset äänen- ja tärinäneristysratkaisut edistyvät vastaamaan näihin kolmeen kiireelliseen tarpeeseen.


Vaikka korkilla on suurempi häviökerroin kuin kumilla – mikä on olennaista vaimennustoiminnalle ja siten energian hajauttamiselle – tärinää vaimentavat kumit ovat eristäviä ja tarjoavat hyvin vähän vaimennusta.

Kahden materiaalin yhdistelmä korkki-kumikomposiittina tarjoaa lisäominaisuuksia tärinää eristävänä materiaalina. Mikään materiaali ei yhdistä prosessin suorituskykyä ja käsittelyä niin täydellisyyteen ja monipuolisuuteen, mikä lisää mekaanisten ja lämpövaikutusten kestävyyttä sekä kemiallista yhteensopivuutta tuotteissa, jotka on helppo leikata ja muotoilla loppukäyttöä varten.


Korkin epätavallisia ominaisuuksia testataan parhaillaan suurnopeusjunissa. Erikoiskorkkilattiat kevyen komposiittirakenteen muodossa löytyvät yhä useammin matkustajavaunujen sisälattioista. Molemmilla puolilla on alumiiniseoskuoret.

Kuten kaikkien liikkumismallien kohdalla, rautatievaunujen painon vähentäminen on ratkaisevan tärkeää energiankulutuksen kannalta. Vaatimuksilla, kuten LVI-järjestelmien (lämmitys, ilmanvaihto, ilmastointi) sisällyttäminen, melun vähentäminen, parempi lämmöneristys, suunnittelun monipuolisuus ja törmäysrakenteiden turvallisuusmääräykset, on yleensä yhteinen nimittäjä: painonnousu. Korkkikomposiitit auttavat vähentämään sitä.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä