Laajennettu korkkiakitara


Laajennettu korkkiakitara

Laajennettu korkkiakitara. Maailman ensimmäisen korkkisähkökitaran suunnitteli Viana do Castelossa suunnittelija João Rodrigues. Tämän kitaran päämateriaalina käytetään paisutettua korkkia, jota käytetään yleensä rakennusten pinnoitteena ja lämmöneristeenä. Loput 25 % tästä ainutlaatuisesta kitarasta on kierrätettyä puuta, jota käytetään olkapäässä ja keskivartalossa, mikä tekee instrumentista kevyemmän ja vihreämmän.


Laajennettu korkkiakitara

Laajennettu korkkiakitara. ”Kun aloitin projektin, etsin netistä, enkä löytänyt mistään päin maailmaa, että kukaan olisi rakentanut korkkikitaran. Portugalissa oli yksi, mutta se oli kyseenalaista. Luonnonkorkki”, kertoo Jose Rodrigues. Kesti kaksi. vuotta rakentaa kitara. Se syntyi osana hänen pro gradu -työtä. Ensimmäisen vuoden taiteilija teki akateemista tutkimusta ja seuraavana suunniteltiin ja valmistettiin instrumenttia, jonka massa koostuu 75 % paisuneesta korkista. Projekti alkoi vuonna 2019 Joao Rodriguesin ja hänen kollegansa lanseeraama tuotemerkki Mai’Land Guitars -yhtiö tarjoaa jo 1000 eurolla tällaista kitaraa sekä useita laajennettuja korkkikoteloita.


Mai’Land Guitars -kitaran esitteli virallisesti Alto Minho 12.11.2019 Viana do Castelon kulttuurikeskuksessa pidetyssä konsertissa osana pääkaupungissa pidettävän 8. National Meeting of Design Students (ENED) ohjelmaa. vuoden teemalla ”Design, teollisuus ja käsityö”.

Kaikissa Joãon luomissa tuotteissa on tyylikäs muotoilu, minimaalinen viimeistely, vahva portugalilainen piirre ja niissä on käytetty korkkia. Tällä hetkellä suunnittelija/muusikko kehittää jo uutta kitaraa ja samalla parantaa tämän kauniin ensimmäisen mallin laatua. Toinen uutuus vuonna 2020 oli luonnonkorkkilevyistä (90 %) ja puusta valmistettu soittimen kotelo, joka antaa kiinteän ja kevyen rakenteen. Kaikki kitaran tai kotelon puu on kierrätettyä.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä