Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa. Moja Wolassa (entinen Kuźnica Sośniewska, asutus Ostrówin piirikunnassa, Suur-Puolan voivodikunta Sośnien kunnassa, Sośnien kylän laitamilla, noin 25 km lounaaseen Ostrów Wielkopolskista, Puolassa) on suorautaperustalla oleva puulinna , joka rakennettiin Brunswickin herttualle rakennettiin. Kirjailija: Olesnica Wilhelm Palatsin arkkitehtuuri viittaa sveitsiläiseen tyyliin, mutta ei eroa muista tämän tyyppisistä rakennuksista. Palatsin julkisivut on peitetty Euroopassa ainutlaatuisella korkkitammella. Se on toinen mantereemme kahdesta rakennuksesta, joissa on käytetty niin epätavallista julkisivua. Liikkeestämme löydät myös tämän ainutlaatuisen palatsin korkin.


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa. Palatsi on rakennettu vuonna 1852. Vuosi vuodelta sen tekninen kunto heikkenee ja rakennuksen tulevaisuudesta ollaan huolissaan. Tällaisia ​​palatseja on Euroopassa kuulemma vain kaksi, vaikka kaikissa lähteissä mainitaan vain yksi puolalainen palatsi ja muutama pieni paviljonki, mm. Roman Barbarinissa tai Peacock Islandilla Berliinissä. Joten on suuri todennäköisyys, että puolalainen monumentti on ainutlaatuinen.

Moje Wolan palatsin seiniä peittävä tammen kuori tuotiin erityisesti Portugalista. Englantilaistyylisessä puistossa sijaitsevasta linnasta tulee epätavallisen julkisivun materiaalin ansiosta osa ympäröivää maisemaa, ja kokonaisuus luo hämmästyttävän tunnelman. Alun perin palatsikompleksit kuuluivat Międzybórzille, vuodesta 1886 alkaen ne olivat paroni Daniel von Diergardtin ”Minun Wolani” ja vuodesta 1891 hänen leskensä Agnes von Diergardtin omaisuuden keskus.


Ainutlaatuinen korkkipalatsi Puolassa

Sodan jälkeen se kansallistettiin, kuten monet muistomerkit, ja sen puuseinissä toimi Puolan ensimmäinen naisten teknillinen koulu, joka koulutti metsämiehiä. Heidät siirrettiin Stary Sącziin vuonna 1975. Se pysyi valtion metsien hallussa vuoteen 1992 asti, jolloin se siirtyi kunnan omaisuudeksi ja myytiin sitten yksityiselle omistajalle. Linna ja sitä ympäröivä puisto sisältyvät Suur-Puolan voivodikunnan kiinteiden muistomerkkien rekisteriin.

Koska toinen yksityinen omistaja ei voi tehdä arvokkaalle linnalle mitään, kulttuurin ja monumenttien ystävät ovat kokoontuneet pelastaakseen arvokkaan rakennuksen. Voit seurata tämän Facebook-ryhmän työn etenemistä seuraavasta osoitteesta:

Pelastakaamme palatsi My Wolassa.

https://www.facebook.com/ratujmymojawole


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä