Korkkilaatat – käytettäväksi rakentamisessa ja kotona


Euroopan unioni on johtava korkin tuottaja (yli 80 %). Se on yleisin läntisissä Välimeren maissa, joista Portugali erottuu eniten (yli 50 %) maailman johtavana tuottajana ja jalostajana.

Korkkitammet ovat erittäin hyvin sopeutuneet Etelä-Euroopan ja Pohjois-Afrikan ilmastoon, ne estävät maaperän köyhtymistä ja suuria hiilidioksidimääriä. Ne ovat myös koti monille ainutlaatuisille kasvi- ja eläinlajeille. Sen keskimääräinen tiheys on noin 200 kg/m3 ja alhainen lämmönjohtavuus.

Tarjoamiamme korkkipaneeleja käytetään mm. lattioiden ja seinien lämpöeristyksessä, jalkineteollisuudessa kengänpohjina, korkkipaneeleina tai mallintamisessa.

https://korkkikauppa.fi/luokka/korkki-levy/


Ne suojaavat tai rajoittavat kosteuden tiivistymistä seinien ja kattojen pinnalle. Akustiikka-alalla käsittelemme ns. akustista korjausta äänen absorptiolla ja jälkikaiunta-ajan lyhentämistä (kaiunvaimennus) tietyissä ympäristöissä sekä äänenvaimennusta iskuilla (rummut).
Tärinänvaimennuskentällä, jossa käytetään tiheämpiä ja paksumpia levyjä, niitä käytetään erityisesti koneen tukien tärinänvaimentimina vähentämään työvärähtelyn siirtymistä rakenteisiin, joiden päällä ne lepäävät. Sama pätee perustuksiin. eristys.

Korkkilaatoilla on myös toiminnallinen ja koristeellinen tehtävä jokapäiväisessä elämässä. Kotitoimiston ja koulun ilmoitustaulujen lisäksi hyvin usein koko seinää käytetään seinänä tärkeiden tietojen kiinnittämiseen.


Useimmiten tällaista ratkaisua voi havaita suurten yritysten toimistoissa, joissa työn hyvä organisointi on tärkeää ja paljon asioita pitää muistaa. Tämä ratkaisu on kuitenkin saamassa yhä enemmän suosiota myös lasten makuuhuoneissa ja etätyötä tekevien aikuisten kotitoimistoissa.

Korkkilevyt ovat usein materiaali, jota käytetään huonekalujen eri osien peittämiseen. Ohut kerros korkkia voidaan käyttää vuoraamaan pöytälevy, kaapin liukuovet, laatikon sisäpuoli tai kaapin tai lipaston etuosat. Paksusta korkkilevystä valmistettu korkkitaso on usein myös ekologisten pöytien elementti, jonka etuna on esimerkiksi putoavien esineiden, ruokailuvälineiden tylsä ​​ääni tai korkin luonnollinen kestävyys kosteutta ja eri nesteiden tahroja vastaan.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä