Kuinka asentaa korkkirulla seinälle

Korkin vuoraus seinälle ei ole vaikeaa. Se ei tietenkään ole monimutkaista, jos teemme sen oikein

https://korkkikauppa.fi/luokoka/korkki-rulle/

Tarvittavat materiaalit ovat korkkitela, lasta tai sivellin ja kontakti- tai vesiliima.
Ennen korkin liimaamista jokainen seinä on pohjustettava. Ja kuivaa se; seinä ei saa olla märkä.
Levitä liimaa lastalla tai siveltimellä rullan pinnalle ja liimattavalle seinälle.

Liimaa tulee levittää tasaisesti, eikä tyhjiä kohtia saa jättää, koska myöhemmin löystyneestä tulppasta saattaa tulla pullistumia (jotka voidaan poistaa lävistämällä kupla varovasti ja ruiskuttamalla pieni määrä liimaa pinnan alle ruiskulla).


Sekä korkin pinnan että seinien tulee olla kuivia ja sileitä. Ole erityisen varovainen liimaaessasi, koska liima kuivuu hyvin nopeasti, joten vaaditaan suurta tarkkuutta. Tela sopii parhaiten liimatulle pinnalle 3 henkilön toimesta. 2 henkilöä rullaa rullaa ja kolmas painaa rullaa tasaisesti rullan kanssa niin, että se tarttuu seinään koko pinnaltaan.

Jos et halua kiinnittää korkkia suoraan seinään, jotta se ei vahingoitu tai koska se tuntuu sinulle helpommalta, tee se jostain muusta materiaalista valmistetulle laudalle ja ruuvaa se sitten seinään.

Kontaktiliima on hieman vesiliimaa vahvempaa ja sopii erilaisiin seiniin, myös metalliin. Toisaalta sillä on voimakas haju, joka katoaa täysin kahdessa päivässä.


Jos talossa on lapsia tai allergikoita ja pinta, johon korkki halutaan kiinnittää, on tavallinen kipsi- tai teräsbetoniseinä, kannattaa käyttää vesiliimaa, joka sitoutuu haihduttamalla vettä.

Suosittu idea ihmisille, jotka haluavat yhdistää korkin eristäviä, koristeellisia ja toiminnallisia ominaisuuksia, on ostaa korkkirulla ja kiinnittää siihen valittu kuvio 3 mm seinäkorkkilaattoja.

Tämän ratkaisun ansiosta emme vain eristä ja koristele talomme seiniä, vaan saamme myös korkkiseinän, johon voimme ripustaa tärkeitä asioita muistettavana tai koristella sitä jollain tavalla.

Lopuksi esittelemme videoesityksen, joka näyttää vaihe vaiheelta, kuinka korkkitela asennetaan kotona.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUUar.


Vastaa

X
Tilaa Korkkinäytteitä